Ar fi trebuit să fie aplicația perfectă pentru cei mai mici utilizatori de YouTube. Din păcate, YouTube Kids a fost în mijlocul mai multor scandaluri.

Google și YouTube au făcut investiții destul de mari în optimizarea și eficientizarea aplicației YouTube Kids. Cu toate acestea, a existat pe platformă foarte mult conținut video care nu ar fi trebuit să ajungă niciodată în fața ochilor copiilor. Conținutul nepotrivit a variat de la conspirații până clipuri cu copii abuzați.

Este uimitor cât de multe clipuri problematice fac o treabă foarte bună în a ignora un set de filtre surprinzător de stufos impus de companiile americane.

Având în vedere soluția la care au ajuns să apeleze cei de la YouTube cu cea mai recentă actualizare, ai crede că s-au dat bătuți. Noua variantă de YouTube Kids nu mai oferă nici un fel de libertat micuților, ci te lasă pe tine ca adult să alegi cu precizie elvețiană canalele video la care aceștia au acces. Până și butonul de căutare îl poți dezactiva ca părinte pentru a fi sigur că, indiferent cât îi lași singuri, nu se uită decât la ceea ce-ți dorești tu să vadă.

În teorie, vor exista și niște liste de clipuri aprobate manual de către angajații YouTube, dar accesul la acelea va rămane la latitudinea părinților. Cu cât vei dedica mai multe timp personalizării experienței pe care o va avea copilul tău în fața unui smartphone sau a unei tablete cu YouTube Kids, cu atât vei dormi mai liniștit noaptea, iar el va avea mai puțin clipuri de vizionate cu riscuri mult mai mici ca ceva să meargă prost.

Când ai dezactivat căutarea și copilul tău ajunge să depindă de clipurile recomandate de la finalul redării, fiecare videoclip ce va figura ca sugestie va fi fost verificat în prealabil de o echipă de curatori de la YouTube. În viitorul apropiat, vei avea posibilitatea să selectezi manual fiecare clip la care acces un copil cu aplicația în față.

Este important de reținut că în cazul unui copil mai măricel, dacă vrei să-i dai un pic mai multă libertate, toate filtrele de mai sus pot fi dezactivate.
youtube kids update

Sursa articolului