Volvo și-a anunțat absența la următorul salon auto de la Geneva, în 2019, spunând că prezența sa la astfel de evenimente viitoare nu mai reprezintă o certitudine. Constructorul susține că schimbările la nivelul industriei auto au dus la o reașezare a interesului față de saloanele auto.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Absența constructorilor auto la cele mai mari saloane auto ale Europei a început să capete o dimensiune asemănătoare cu informația că, de exemplu, traficul este blocat pe Valea Prahovei, iar șoferii stau în coloane de câțiva kilometri. Nimic surprinzător pentru nimeni.

La această imagine de ansamblu cu saloanele auto tot mai goale contribuie acum și cei de la Volvo, prin absența de la Geneva în 2019.

“Schimbările din industria auto au creat noi oportunități pentru Volvo și mai multe căi de promovare a produselor pe piață. Prezența implicită la aceste saloane auto nu mai este o certitudine. Nu spunem că nu vom mai participa niciodată la aceste evenimente, dar ne așteptăm ca ele să evolueze și poate vom reveni cândva,” se arată într-o declarație a Volvo.

Geneva este doar unul dintre saloanele auto care se confruntă cu această lipsă de expozanți. Salonul Auto de la Paris, care va avea loc în luna octombrie, va ieși în evidență și el prin lipsa unor mărci majore din lista de expozanți. 

Ford, Volvo, Opel, Nissan, Mazda, Infiniti, Mitsubishi, Subaru, Lamborghini și Volkswagen sunt exemplele de mărci care vor absenta de la Paris în acest an.

Via Automotive News

 

Sursa articolului