Volvo a anunțat că nu va mai lansa modele complet noi până în anul 2020. În schimb, constructorul se va concentra pe gama actuală de modele, astfel încât să ajungă la vânzări anuale de 800.000 de unități până atunci.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Până în 2025, Volvo vrea ca 25% din modelele sale să aibă cel puțin o versiune electrică sau hibridă, cu intenția de a crea o gamă cât mai diversificată.

Șeful Volvo pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) a declarat că, în acest moment, cel mai important lucru este ca fiecare model să fie “electrificat”.

“Ar fi frumos să avem o decapotabilă sau un coupe în gamă. Ar fi cireașa de pe tort, dar nu ai nevoie de asta pentru a supraviețui. Pentru moment, ne concentrăm să electrificăm gama de modele, astfel încât să avem un mix de modele electrice de 25% din total până în 2025,” a declarat Lex Kerssemakers, potrivit Autocar.

Oficialul susține că Volvo acoperă în prezent 98% din piață cu oferta sa de modele actuale. Oferirea fiecărui model din gamă cu cel puțin o versiune electrică sau hibridă este unul dintre obiectivele principale ale constructorului suedez.

Într-un interviu exclusiv Automarket.ro, Peter Mertens, vicepreședinte Volvo a spus că primele modele 100% electrice de la Volvo nu vor avea un design special, ci vor fi versiuni ale modelelor din gama normală a mărcii.

Via Autocar

Sursa articolului