Vodafone a admis că, în vacanța prelungită de 1 mai, din cauza sistemului său mulți români n-au putut plăti taxa de pod. Operatorul va suporta paguba.

În mesajul publicat pe Facebook pe 1 mai, Liviu Dragnea a spus că de vină pentru erorile cu plata taxei de pod ar fi Digi Mobil. Șeful PSD s-a referit la operator drept companie mică, românească, nu multinațională. Între timp, situația a fost clarificată: era multinaționala Vodafone.

Pe 3 mai, Vodafone a achitat contravaloarea taxei de pod pentru SMS-urile care nu au putut fi validate în data de 1 mai. Vodafone a avizat probleme tehnice. Au fost afectați 92 de români. Detaliile acestea au fost furnizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Problemele au afectat funcționarea sistemului de plată pentru taxa de pod de la Fetești și Cernavodă.

„În această situaţie, utilizatorii în cauză erau pasibili de amendă, motiv pentru care CNAIR S.A a identificat şi a activat cele 92 de peaje, iar Vodafone România şi-a asumat achitarea contravalorii lor, fără să mai taxeze clienţii”, a precizat CNAIR într-un comunicat remis presei.

Pe Facebook, în mesajul de pe 1 mai, Liviu Dragnea a spus că a primit multe mesaje de la oameni care se întorceau de la mare, pe Autostrada Soarelui, că nu pot plăti taxa de pod la Feteşti prin SMS, deoarece sistemul nu funcţionează.

„Mi se pare inadmisibil ca într-o zi cu trafic atât de intens pe autostradă să existe probleme cu sistemul de plată. Totuşi, mă întreb şi eu, contractul dintre Compania de drumuri (CNAIR) şi operatorii de telefonie mobilă nu conţine şi nişte obligaţii de ambele părţi ? Cetăţenii care nu au nicio vină nu trebuie protejaţi ?”, a spus acesta.

Sursa articolului