Vivo Apex a făcut senzaţie în ultimele luni, ca un telefon concept cu ecran edge to edge real, cu camera periscop şi fără difuzor pentru convorbiri la vedere. Recent am aflat că acel concept se va transforma în produs comercial, sub numele de Vivo NEX. Ştiam că se va lansa luna viitoare şi acum vedem ce s-a schimbat de la prototip la varianta finală.

Au apărut fotografii comparative între Apex şi NEX, care clar indică nişte modificări. Vă reamintesc că acest smartphone ar trebui să ajungă în magazine pe 12 iunie şi să fie promovat la Cupa Mondială, Vivo fiind sponsor principal acolo. Are 8 GB RAM şi scanner de amprente integrat în ecran. Fotografiile de aici sunt realizate de Benjamin Geskin şi le privim cu ceva precauţie, pentru că Ben e cunoscut mai degrabă ca designer şi creator de randări, decât ca sursă de foto hands on.

Vivo Nex

Observăm că Vivo NEX are colţuri rotunjite ale ecranului şi un format mai alungit decât Apex. De asemenea are „bărbia” mult mai proeminentă decât modelul original. Dacă primul model amintea de un Meizu să zicem, acesta duce cu gândul la un LG G7 fără breton, acela fiind un telefon îngust şi alungit. Cine se uită cu atenţie în colţul din dreapta jos o să vadă şi o cameră, aşa cum are îşi Xiaomi Mi MIX 2S. Aparent această cameră e doar pentru deblocare facială, iar cea periscop rămâne în acţiune pentru captura selfie.

Pe 12 iunie are loc evenimentul de debut pentru Vivo NEX în Shanghai, iar telefonul va aduce un panou OLED de 5.99 inch, Android 8.1 Oreo cu FunTouch OS 4.0 şi 8 GB RAM. Preţul ar fi de 626 dolari.

Sursa articolului