Viorel Mardare, regizorul din spatele clipurilor VIRALE de promovare a Republicii Moldova, A MURIT la 37 de ani

0
18


Anunţul decesului a fost făcut de cunoscuţii săi, pe pagina „ViorelMustGoOn“ de pe Facebook, creată pentru a strânge fonduri pentru tratamentul regizorului. 

„Viorel a plecat la ceruri. Vă mulţumim că i-aţi fost alături în toată această perioadă în care a luptat cu cancerul. Vă mulţumim pentru suport, donaţii şi gânduri bune. Să-i păstrăm amintirea vie. Dumnezeu l-a luat la el…ne-a lăsat operele lui şi un gol imens pe care îl simte o ţară întreagă. Să îl pomenim cu un gând bun. Zbor lin, Viorel. Vom reveni pe parcursul zilei cu detalii despre locul şi ziua în care veţi putea să vă luaţi rămas bun de la Viorel”, arată mesajul publicat pe Facebook.

Viorel Mardare îndemna, în 2013, oamenii să se solidarizeze într-o campanie care avea drept scop ajutorarea bolnavilor de cancer. Cinci ani mai târziu, afla că suferă de boala necruţătoare. Într-un interviu, regizorul spunea ca „boala asta este o loterie“ şi că el, din păcate, „a cumparat prea multe bilete” la aceasta.

Regizorul moldovean era internat la Chişinău, după ce a urmat tratament timp de mai multe luni la o clinică din Austria. Prietenii săi iniţiaseră o campanie de strângere de fonduri, în urma căreia s-au strâns peste 100 de mii de euro. 

Una dintre cele mai cunoscut creaţii ale sale este spotul „Go on. Fruits from Moldova”, în care fructele din Moldova sunt promovate de ţărani agricultori din Moldova care interpretează versuri din piesa The Show Must Go On, a trupei Queen. Filmuleţul a devenit viral în 2016.

Artistul s-a născut pe 7 octombrie 1981, a absolvit Facultatea de Jurnalism şi a devenit cunoscut după ce a realizat numeroase spoturi publicitare şi sociale de promovare a Republicii Moldova.

„Ieşite din uz au fost valorile de care mă ţineau părinţii. Altfel, eram azi deputat sau businessman”, declara în 2013 Viorel Mardare într-un material pentru revista VIP Magazin.

Un alt filmuleţ apreciat realizat de Viorel Mardare este ” Be Our Guest in Moldova”, în care personajul principal îl joacă pe celebrul actor american Brad Pitt.

Foto: ViorelMustGoOn/ Facebook

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.