Sebastian Vettel va pleca din pole position în cursa din Azerbaidjan după ce i-a învins pe Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Kimi Raikkonen a ratat prima poziție în urma unei greșeli în cel mai rapid tur al său.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Sebastian Vettel a obținut sâmbătă pe circuitul stradal de la Baku al treilea pole poition consecutiv din acest sezon, după ce a fost cronometrat cu 1:41.498.

Pilotul Scuderiei Ferrari a fost la un pas să fie învins de coechipierul său Kimi Raikkonen, care a fost mai rapid pe primele două sectoare. O greșeală comisă în al treilea sector l-a costat însă timp prețios pe pilotul finlandez, care a ocupat în cele din urmă doar locul 6. Lewis Hamilton s-a poziționat pe locul 2 la mai puțin de două zecimi de secundă de lider, astfel că va avea oportunitatea să lupte pentru prima victorie din acest sezon.

A doua linie a grilei de start este ocupată de Valtteri Bottas (Mercedes) și Daniel Ricciardo, după ce australianul l-a învins pe coechipierul său de la Red Bull, Max Verstappen, cu mai puțin de o sutime de secundă.

Force India și-a adjudecat a patra linie a grilei prin Esteban Ocon și Sergio Perez, în timp ce Nico Hulkenerg a stabilit al nouălea timp pentru Renault, însă va pleca de pe 14 în urma unei penalizări de 5 poziții primită pentru înlocuirea cutiei de viteze. Locul său va fi luat chiar de coechipierul său, Carlos Sainz.

McLaren a avut parte de o sesiune dezamăgitoare, întrucât Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au ocupat doar pozițiile 13 și, respectiv, 16 pe grila de start. Romain Grosjean (Haas) nu a parcurs niciun tur cronometrat în urma unei defecțiuni la cutia de viteze din cauza căreia a rămas blocat pe circuit.

Marele Premiu al Azerbaidjanului va avea loc duminică cu ora 15:10.

Azerbaidjan – Rezultate Calificări: 

Sursa articolului