Un video intern al Google prezinta un plan prin care colectarea de date poate duce la redefinirea societatii. In centrul tuturor actiunilor ar fi o entitate care poate decide ce se potriveste mai bine unui individ si, implicit, poate sa-i furnizeze.

Google, fara indoiala, este ceea ce este in prezent datorita colectarii si exploatarii de date. De-a lungul timpului au circulat o multime de teorii conform carora Google si companii similare (a se citi: Facebook) pot destabiliza societatea prin ceea ce stiu. Videoclipul din cazul de fata a fost produs in 2016 si prezentat intern. Acum a ajuns public.

Imaginile, publicate in The Verge, prezinta un viitor in care orice date ar fi colectate, iar acestea ar fi folosite pentru ca utilizatorii sa fie impinsi spre a lua decizii potrivite intereselor companiei.

Mai mult, scenariul merge pana in punctul in care daca un produs nu e disponibil poate fi facut la cerere. Este si o referire la printarea 3D.

Vezi video Google AICI.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa articolului