După ce Donald Trump a amenințat producătorii europeni cu taxe de 20% pentru mașinile care intră în SUA, negocierile duc spre eliminarea tarifelor de import de ambele părți.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Mașinile produse în SUA ar putea deveni mai ieftine pentru europeni odată cu finalizarea negocierilor de taxe și tarife între America și Uniunea Europeană.

Amenințați de Donald Trump cu taxe suplimentare de 20% la exportul mașinilor și al subansamblelor spre SUA, constructorii europeni au primit ieri un răspuns prin vocea ambasadorului american în Germania, Richard Grenell. 

Într-o întâlnire avută cu reprezentanții celor mai mari constructori auto din Germania, acesta a anunțat că creșterile de taxe cu care amenință Trump vor fi eliminate în schimbul unor concesii la nivel de industrie prin care Uniunea anulează taxele de import pentru mașinile produse în SUA.

Discuția dintre ambasadorul Grenell și reprezentații Daimler, Volkswagen Group și BMW Group a avut loc ieri. Conform primelor semnale, discuțiile de eliminare mutuală a taxelor sunt pozitive. „Ceea ce este clar este faptul că negocierile dintre cele două părți sunt duse la nivel politic”, se arată într-un comunicat al VDA, asociația producătorilor auto din Germania. 

via Reuters (înreg.)

Sursa articolului