Conceptul Toyota GR Supra Racing poate fi pilotat în mediul virtual. Prototipul este disponibil în Gran Turismo Sport, joc video oferit exclusiv pe platforma PlayStation 4.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Totul a început în 2014, în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Atunci, Toyota prezenta conceptul FT-1, iar toți fanii producătorului nipon au început să viseze la un Supra modern. În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2018, Toyota a prezentat conceptul GR Supra Racing, prototipul care anunță un viitor model de serie.

Conform unor voci apropiate companiei, varianta de serie a lui GR Supra Racing va debuta în mod oficial în luna octombrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Pentru a mai îndulci așteptarea, Toyota și Polyphony Digital oferă posibilitatea pasionaților de jocuri video să testeze conceptul GR Supra Racing în mediu virtual. Prototipul este acum disponibil în Gran Turismo Sport, joc video oferit exclusiv pe platforma PlayStation 4.

Gerald Killmann, vice-președinte R&D, a declarat într-un interviu că versiunea de serie a lui Toyota Supra va folosi un motor împrumutat de la BMW, fără să ofere mai multe detalii tehnice. Unele zvonuri indică faptul că propulsorul ar putea să ofere circa 450 de cai putere.

Același oficial Toyota spune că dezvoltarea noului Supra a fost realizată preponderent în Japonia, cu puțin ajutor din partea diviziei europene de cercetare și dezvoltare.

Sursa articolului