Compania Byton pregătește trei modele care să concureze cu Tesla. Asta arată că moda mașinilor electrice prinde tot mai mult teren.

Ținta tuturor producătorilor de mașini e fabricarea unor mașini care să fie mai bune decât Tesla. Byton este una dintre aceste companii și vrea ca în 2019, 2020 și 2021 să ne ofere o alternativă mai ieftină.

Gama de start o să aibă un SUV, un sedan și un minivan cu șapte locuri. În ianuarie, compania ți-a arătat SUV-ul care nu arată rău deloc. Prețul de start pentru cel mai ieftin model va fi de 45.000 de euro. După ce la CES 2018 a fost prezentat primul model Byton, la CES din Shanghai compania s-a dus cu tot ce vrea să ofere anul acesta.

Le va prezenta pas cu pas, deocamdată cu atât se laudă. În ceea ce privește specificațiile mașinilor, acestea vor avea două motoare electrice, unul pe fiecare punte. Autonomiile vehiculelor electrice vor fi de 320 și 500 de kilometri. În plus, cel mai probabil, acestea vor avea două seturi de baterii litiu-ion, de 71 și de 95 kWh.

Compania susține că SUV-ul va apărea la începutul lui 2019. Sedanul va fi lansat la doi ani distanță. Dacă mașinile se vor ridica la standardele UE, vor apărea pe piața europeană în 2020. Byton va mai prezenta un model nou, probabil minivan-ul cu șapte locuri, în septembrie, la Săptămâna Modei de la Milano.

Cât despre experiența de conducere cu Byton, poți vedea acest articol. Spre deosebire de mașinile clasice, volanul lui Byton rămâne fix chiar și atunci când se ia un viraj. Pe tetierele scaunelor din față există două ecrane care oferă pasagerilor o gamă de opțiuni de divertisment, dar și posibilitatea de a controla lucruri din automobil.

Bancheta din spate a Byton este extrem de spațioasă, iar materialele folosite la interior sunt de o bună calitate, în ciuda faptului că automobilul a fost construit de la zero în doar opt luni. Motorul accelerează destul de bine, fără să se simtă că ar fi electric, conform celor care au testat-o.

Sursa articolului