Pentagon a ordonat magazinelor din bazele militare americane să interzică vânzarea de telefoane și modemuri ZTE și Huawei. Aceștia spun că dispozitivele reprezintă un risc pentru securitate.

Produsele Huawei și ZTE sunt înlăturate din cele trei lanțuri de magazine operate de Departamentul de Apărare.

Până acum, știam că nicio companie americană nu avea voie să vândă tehnologie celor de la ZTE, din cauză că ZTE a vândut tehnologie către Iran după ce America a impus sancțiuni acestei țări. Decizia Pentagonului vizează acum și Huawei, pe care o suspectează din aceleași motive.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, maiorul Dave Eastburn, a declarat că dispozitivele ambelor companii pot reprezenta un risc inacceptabil pentru personalul, informațiile și misiunea departamentului. „Având în vedere preocupările legate de securitatea acestora, exprimate de oficiali americani, nu este prudent ca departamentul să continue să vândă aceste produse personalului nostru”, a declarat Eastburn.

Directiva care prevede eliminarea produselor de pe rafturi a fost emisă pe 25 aprilie. Eastburn spune că utilizatorii serviciului ar trebui să fie conștienți de riscul pe care aceste produse îl prezintă, indiferent de locul din care au fost achiziționate.

Acesta a adăugat că, în timpul recentei mărturii din fața Senatului, diferiți oficiali e la FBI, CIA și de la Agenția Națională pentru Informații Geospațiale au declarat că americanii nu ar trebui să utilizeze produsele Huawei. Eastburn a spus că nu poate discuta natura potențialului pericol din motive de securitate.

Huawei neagă aceste acuzații și susține că produsele lor, care sunt vândute în 170 de țări din lume, se ridică la cele mai ridicate standarde de securitate. Cu toate acestea, e clar că interdicția impusă de Pentagon va afecta drastic compania.

E bine că Huawei lucrează încă din 2012 la o alternativă pentru Android. Deocamdată, există puține informații despre asta, dar e clar că sistemul de operare e văzut ca o investiție pe termen lung. Și, în această situație, este cea mai bună carte salvatoare pe care Huawei poate să o joace.

Sursa articolului