SRS, scenariu de ultimă oră: Klaus Iohannis a trădat

0
35

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține într-un comentariu că președintele Klaus Iohannis a tradat interesele strategice ale României și ale partenerului american în favoarea Rusiei și Germaniei în Cczul gazoductului Nord Stream 2.

”În acest moment, nu mai există nici cea mai mică îndoială. Președintele Klaus Iohannis a trădat România. În interesul Rusiei și Germaniei. În timp ce întreg Guvernul și majoritatea parlamentară, susținuți de partenerul nostru startegic, Statele Unite, și de majoritata covârșitoare a membrilor Uniunii Eurpene se opun proiectului gazoductului ruso-german numit Nord Stream 2, Klaus Iohannis merge în contrasens.

Pe mâna Rusiei și a Germaniei. O combinație criminală la care – nu știu de ce nu mă mir – au aderat promt Austia și Olanda. În această situație ne aflăm. Drumurile politice se despart. Germania a bătut palma Rusia iar în atașul ei, cum s-a mai întâmplat în istorie, au venit Austria și Olanda. Toate celelate state sunt contra. Și nu întâmplător”, a scris Sorin Roșca Stănescu.

Acuzațiile lansate de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu au fost comentate, duminică, la „News Magazine”, de Radu Tudor:

„Eu nu am astfel de informații potrivit cărora președintele Iohannis ar face vreun joc pe filiera germano-rusă. (…) Acest proiect Nord Stream 2 durează de foarte mult timp. Germania nu a lansat ieri la apă acest proiect – e o durere de cap mai veche a Uniunii Europene și o parte dintre membrii UE din care face parte și România suțin realizarea acestui proiect energetic, care din păcate sporește dependența energetică a Europei față de Rusia, iar gazul rusesc nu de puține ori a fost folosit ca o armă de șantaj a Moscovei împotriva civilizației Occidentale. Noi nu avem ca obiectiv strategic sporirea dependenței de gazul rusesc, ci dimpotrivă limitarea dependenței, o independență energetică românească și europeană”, a spus Radu Tudor, la News Magazine.Ultimele articole – Antena3.ro

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.