Daniel Ricciardo va pleca din pole position în cursa de la Monaco și va fi acompniat în prima linie de Sebastian Vettel. Lewis Hamilton a terminat pe locul 3, în timp ce Max Verstappen nu a participat la calificări din cauza unui accident în antrenamente.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Daniel Ricciardo a confirmat sâmbătă că Red Bull deține cel mai competitiv monopost pe circuitul de la Monte Carlo după ce a obținut pole position-ul. Australianul a fost cronometrat cu 1:10.810 și a obținut astfel al doilea pole position din carieră, după cel obținut în 2016 tot pe circuitul de la Monaco.

Sebastian Vettel îl va acompania pe prima linie a grilei de start după ce a fost cu două zecimi de secundă mai lent, în timp ce Lewis Hamilton va pleca de pe poziția a treia după ce l-a învins în extremis pe Kimi Raikkonen.

Valtteri Bottas nu a reușit să țină pasul cu plutonul fruntaș și va pleca de pe locul 5 după ce a fost cu peste șase zecimi de secundă mai lent decât liderul Ricciardo.

Max Verstappen nu a luat startul în calificări din cauza unui accident suferit în ultima sesiune de antrenamente. Pilotul echipei Red Bull a pierdut controlul volanului în a doua șicană a secțiunii din zona piscinei și și-a avariat partea dreapta-față a monopostului. Mecanicii nu au avut timp să remedieze defecțiunile majore, motiv pentru care olandezul va fi nevoit să ia startul de pe ultima poziție a grilei de start sau din pitlane, în funcție de decizia pe care o va lua Red Bull. 

În acest context, Esteban Ocon a profitat de ocazie pentru a obține locul 6 în fața lui Fernando Alonso și Carlos Sainz, în timp ce a cincea linie a grilei de start este ocupată de Sergio Perez și Pierre Gasly.

Monaco – Rezultate Calificări

Sursa articolului