Daniel Ricciardo este încrezător că ar fi capabil să lupte pentru titlul mondial dacă ar aea monopostul potrivit, ca urmare a victoriei obținute în China.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Daniel Ricciardo a obținut duminică o victorie surprinzătoare în Marele Premiu al Chinei, după ce a profitat la maxim de intrarea Safety Car-ului pe circuit și a efectuat o oprire suplimentară la boxe pentru a schimba pneurile cu unele de compoziție mai moale.

Decizia l-a ajutat să ajungă lider în mai puțin de 20 de tururi după ce a depășit incusiv piloți precum Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen sau Valtteri Bottas, iar pilotul Red Bull susține că ar fi capabil să lupte pentru titlul mondial dacă ar avea la dispoziție un monopost competitiv.

„Cu siguranță este o metodă plăcută să câștigi. Simt cu adevărat că, dacă aș avea șansa să fiu în lupta pentru titlu, l-aș câștiga. Simt că pot profita de oportunități și cred că ziua de astăzi a fost un exemplu bun”, a declarat el.

În schimb, Hamilton a fost afectat vizibil de prestația sub așteptări de la Shanghai și a admis că, în acest ritm, șansele sale la cucerirea unui nou trofeu sunt pur teoretice.

„Cine știe ce se va întâmpla în acest sezon. Dacă va continua în acest mod va fi foarte dificil să câștig. Dar dacă există o oportunitate și voi termina în top ar avea o însemnătate chiar mai mare, pentru că este un sezon mai dificil”, a precizat el.

Via SkySports, SkySports

Sursa articolului