Renault a admis că în prezent nu este suficient de competitivă pentru a recruta piloți de talia lui Daniel Ricciardo, însă anunță startul negocierilor cu Carlos Sainz pentru prelungirea contractului.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Daniel Ricciardo este una dintre cele mai atractive ținte ale marilor echipe pentru sezonul 2018, iar presa a speculat anterior că australianul negociază cu Ferrari, informație negată însă de pilotul Red Bull.

Oficialii Renault admit că ar dori să intre în cursa pentru semnătura lui Ricciardo, însă în același timp sunt conștienți că echipa nu este încă la nivelul necesar pentru a stârni interesul unui astfel de pilot.

„Suntem interesați de piloți talentați, iar Ricciardo este un pilot talentat. Dar dacă vrem să seducem piloți precum Ricciardo trebuie în primul rând să facem lucrurile cum trebuie. Iar dacă reușim să construim cel mai bun pachet sasiu/motor, sunt destul de sigur că putem atrage pe cineva precum Ricciardo pentru că putem demonstra că suntem serioși în privința ambițiilor noastre”, a explicat Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault.

În acest context, Renault a început negocierile cu Carlos Sainz pentru prelungirea contractului, însă rezultatul acestora depinde și de rivalii de la Red Bull. Sainz este de fapt sub contract cu Red Bull și a fost împrumutat la Renault doar pentru sezonul 2018, astfel că poate fi chemat înapoi oricând de echipa austriacă.

„Am început deja discuțiile cu Sainz despre ce se poate întâmpla după acest an, dar acceptăm faptul că situația nu este complet în mâinile sale sau în mâinile noastre. Nu este o situație foarte confortabilă, dar trebuie să acceptăm că încă încercăm să recuperăm în multe zone, inclusiv în privința pieței piloților”, a adăugat el.

Via Autosport

Sursa articolului