Protestul „15” minute în Cluj: Trafic PARALIZAT cu maşini pe avarii, drum naţional blocat cu un tractor

0
4


Peste 400 de angajaţi ai firmei de IT AROBS Transilvania Software au întrerupt activitatea timp de 15 minute, după ce au primit pe calculatoare mesajul „#Şîeu protestez! 15 minute pentru o Românie conectată şi sigură”.

Ei s-au strâns în holul companiei din Cluj-Napoca unde au strigat „Şî eu”. Pe calculatoare şi pe pereţi au fost lipite afişe cu mesajele campaniei lansate de Ştefan Mandachi, ”România vrea autostrăzi. #şîeu”.

„Dacă am avea autostrăzi, am putea creşte afacerea la un nivel ridicat. Noi avem 800 de angajaţi şi colaboratori în mai multe oraşe, printre care şi Suceava. 400 de angajaţi din Cluj-Napoca au întrerupt activitatea 15 minute. În acest interval telefoanele nu sună, nimeni nu este la calculator, activitatea s-a oprit pentru a transmite mesajul că vrem autostrăzi, şosele rapide şi drumuri mai bune”, a spus fondatorul firmei, Voicu Oprean.

De asemenea, DN 16, care face legătura dintre Cluj-Napoca şi Reghin, între Zorenii de Vale şi Cămăraşu, a fost blocat 15 minute de un tractor şi de maşini, de către un grup de persoane care a afişat un banner cu mesajul „Furaţi mai puţin, faceţi autostrăzi”.

„Ce ne-a surprins plăcut a fost faptul că nimeni din cei blocaţi în trafic nu s-a supărat, ba din contră, la final ne-au salutat şi ne-au aplaudat. Coada de maşini s-a întins pe aproape un kilometru”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorin Bobiş, iniţiatorul protestului.

Pe durata celor 15 minute traficul rutier din Cluj-Napoca a fost paralizat în mai multe puncte, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, Piaţa Mihai Viteazu, Piaţa Unirii, unde şoferii au oprit maşinile, au pornit avariile şi au claxonat. Mai multe persoane aflate pe o trecere de pietoni în Piaţa Unirii au oprit maşinile, având steaguri şi afişe tricolore.

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.