(P) Locuri pe care să le vezi de Paște, într-o vacanță în Paralia Katerini | Călătorii, Divertisment

0
35

Încă nu ți-ai făcut planuri pentru sărbătorile pascale? Atunci poți plănui un circuit în Paralia alături de Europa Travel, prilej excelent să vizitezi acum și alte locuri grecești ca Meteora, Kastoria sau Salonic.

Circuitul de la Europa Travel către Paralia Katerini îți scoate în cale Kalambaka, orașul alb de pe fundalul stâncilor maronite ale Meteorei, fiind un excelent punct de plecare spre mănăstirile suspendate între cer și pământ.

Meteora, al doilea cel mai important centru monahal al Greciei

Odată ajuns la Meteora, unul dintre cele mai importante complexe monahale din Europa ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, vei vizita schiturile și chiliile călugărilor care s-au depărtat de cele lumești dedicându-se cu totul sihăstriei. Ridicându-se ca niște giganți adormiți deasupra orășelului Kalambaka, vârfurile de gresie pe care sunt așezate zeci de mănăstiri sculptate în rocă par că străpung orizontul. Meteora este locul în care te umpli de energie divină, iar cea mai bună perioadă când ar trebui să-l vizitezi, este de Paște când în aer se simte un sentiment de iubire, lumină și reînnoire.

Viața monahală a început la Meteora, undeva prin secolul al-IX-lea, când Sfântul Atanasie, alături de câțiva călugări au ridicat prima  mănăstire pe vârf de stâncă la circa 600 de metri altitudine. Vizitează în acest circuit de Paște, de la Europa Travel, Marele Meteor, mănăstire la care ajungi după ce urci cele 115 trepte sculptate în rocă, extrem de abrupte, cu peisaje ce îți vor tăia respirația.

După ce traversezi spectaculoasul defileu Valea Tembi vei putea face o excursie opțională la Kastoria, un orășel cochet din nordul Greciei, unde amprenta vremurilor trecute este vizibilă încă pe cele 72 de biserici bizantine, construcțiile medievale și conacele clădite în timpul ocupației turcești.

Festivități de Paște în Paralia Katerini

După ce vizitezi Meteora și te umpli de energie divină, poți participa la evenimentele culturale care se organizează în cosmopolita Paralia. Paștele este celebrat cu mare fast pe Riviera Olimpului, iar petrecerile se planifică cu mult înainte de marele eveniment.

În Săptămâna Luminată, localnicii pregătesc deliciile pentru masa de Paște, iar organizatorii de evenimente muncesc de zor la surprize pentru localnici și turiști deopotrivă. Poți asista la parade cu care și fanfare, procesiuni cu alaiuri de preoți ori la petreceri dintre cele mai diverse. În plus, Europa Travel îți propune și o excursie opțională pe Muntele Olimp, perfectă dacă te dai în vânt după drumeții.

Traseul începe din orașul de piatră, Litochoro pornind pe străduțele în pantă ce te conduc cât ai clipi spre Muntele Zeilor. În punctul de belvedere Stavros vei surprinde cele mai bune panorame asupra regiunii Pieria, după care vei putea face un popas în Mănăstirea Sfântului Dionisie amplasată într-un cadru idilic.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Paste Paralia Katerini – tarif: 239 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*-3*, transport autocar, vizite la Manastirea Rila si Salonic, excursie la Meteora, insotitor de grup. BONUS: masa festiva de Paste! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Unica.ro

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.