(P) Explorează cel mai romantic drum de coastă din Europa! | Călătorii, Divertisment

0
14

Se spune că o călătorie în Italia nu poate fi completă până nu vezi și Coasta Amalfitană cu pastelatele așezări ale sale cocoțate pe vârf de stâncă și vederi spre marea ca safirul, astfel că turoperatorul Europa Travel îți propune un circuit de 10 zile de Paște și 1 Mai în Italia, prilej să descoperi cele mai încântătoare locații din Bella Italia.

Profită de ofertele speciale de la Târgul de Turism desfășurat online pe www.europatravel.ro și rezervă acum circuitul la tariful special de 549 euro, beneficiind de reducerea de 100 euro din tariful standard de 649 euro/persoană! În plus, primești BONUS masa festivă de Paște și excursia la Alberobello și Matera. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate doar în perioada 21.02.-24.02, în limita locurilor disponibile!

Un magnet pentru artiști

Italia este o țară care de-a lungul timpului a fascinat și inspirat numeroși artiști, scriitori, pictori sau compozitori din întreaga lume. Marele Goethe spunea că înainte să mori trebuie să vezi Napoli (Vedi Napoli, poi muori). Scriitorul Italo Calvino descria orașul Bari ca fiind asemeni unui mușuroi de furnici, așa frumos îngrămădite sunt casele aici. În una dintre poeziile sale, poetul Heinrich Heine spunea că soarele Italiei își împrăștie razele peste întreaga lume. Italia este o țară a culturii, nicio altă țară nu se poate lăuda cu o asemenea substanţă artistică așa cum o face Italia, declara într-un interviu compozitorul român Roman Vlad… Italia este romantică, multiculturală, istorică și artistică, astfel că în acest circuit ai ocazia să vezi toate aceste părți ale sale.

Coasta Amalfitană – locul care te vrăjește

Sorrento, poarta de intrare pe coasta de poveste și locul de naștere al poetului Torquato Tasso (unul din cei mai însemnați reprezentanți ai Renașterii Italiene), este orașul unde natura se întrepătrunde perfect cu istoria și cultura. Opțional de la Europa Travel, poți să străbați spectaculosul drum ”Panglica Albastră” ce șerpuiește pe lângă pereții calcaroși ca mierea conducându-te spre cel mai frumos orășel, un magnet pentru celebritățile și milionarii lumii – Positano.

Amalfi este principalul oraș de pe Coasta Amalfitană, de la care și-a luat și numele, unde trebuie neapărat să vizitezi Duomo, o catedrală gotică și bizantină celebră pentru mozaicurile în alb și negru. Nu poți rata nici Ravello, o așezare cu influențe maure ce stă ascunsă între coline luxuriante.

 

Alte locuri pe care le poți vedea în circuitul de Paște și 1 Mai!

Circuitul de la Europa Travel îți dezvăluie și alte locuri încântătoare din Italia, vei vizita Alberobello – un oraș desprins din basmele cu troli ce face parte din UNESCO datorită căsuțelor din piatră numite trulli, și Matera – cea mai însemnată așezare troglodită din Europa ce găzduiește un număr fantastic de biserici rupestre ale călugărilor basilicani, plus numeroase case săpate în pereți din stâncă.

Plimbă-te la pas în Napoli sau fă o croazieră opțională spre Capri, o insulă muntoasă care ascunde o mulțime de bijuterii naturale deși suprafața sa nu este mai mare 10 km pătrați, unde vei explora orașul AnaCapri cu al său port cosmopolit Marina Piccola ce atrage nume grele din industria filmului și muzicii. Iar dacă vrei să vizitezi cele mai strălucitoare orașe antice, atunci nu exclude excursia la Pompeii și Herculaneum – cele două orașe antice care au fost distruse în timpul erupției Vezuviului.

Și în alte locuri din Italia la vita è bellissima, așa că nu rata Roma – magnificul oraș dintre 7 coline, Assisi – cel mai important loc de pelerinaj din Italia, Padova – Orașul Îngerilor și Veneția – cel mai frumos loc construit pe canale din întreaga lume.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Targul de Turism

Circuit Paste 1 Mai Coasta Amalfitana – tarif special TTR: 549 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, 1 noapte ferry, transport autocar, ghid. BONUS: masa festiva de Paste, vizite la Alberobello si Matera! *Reducere de 15% din tariful standard de 649 euro/persoana, valabil pentru rezervari efectuate si achitate integral in perioada 21.02-24.02, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Unica.ro

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.