Opel a anunțat că va dezvolta o nouă generație de motoare pe benzină cu 4 cilindri, care urmează să fie introduse pe versiuni hibride ale modelelor din gamă începând din 2022.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

După achiziționarea Opel de la General Motors, Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat că va transforma uzina constructorului german de la Russelsheim într-un centru de inginerie.

Opel a detaliat acum o serie de activități pe care le va avea centrul de inginerie, iar printre ele se numără dezvoltarea unei noi generații de motoare pe benzină cu 4 cilindri pentru toate brandurile din cadrul Grupului PSA.

Noile motoare vor fi utilizate în cadrul sistemelor de propulsie hibridă împreună cu motoare electrice și vor apărea pe modele comercializate atât în Europa, cât și în China și America de Nord. Propulsoarele vor avea la baza actualele unități PureTech cu 4 cilindri cu capacitatea de 1.6 litri folosite de Grupul PSA.

Pentru moment, constructorul german nu a oferit date tehnice despre noile motoare, însă a menționat că acestea „sunt foarte eficiente și vor furniza un consum scăzut și valori mici pentru emisiile de dioxid de carbon”.

Lansarea comercială a noilor unități de propulsie este programată pentru 2022. „Prin dezvoltarea noii generații de motoare pe benzină cu 4 cilindri putem exploata una dintre competentele noastre cheie. În combinație cu tehnologia hibridă, sistemul economic cu injecție directă va consolida poziția puternică a Grupului PSA în scăderea emisiilor”, spune Christian Muller, directorul executiv al Opel.

Via Opel

Sursa articolului