Microsoft a anunţat în această săptămână un nou sistem de operare, sub numele de Azure Sphere. Nu vă impacientaţi totuşi, pentru că nu va lua locul lui Windows, fiind gândit mai degrabă pentru terminalele Internet of Things. Aflaţi mai jos despre ce e vorba.

Azure Sphere

Azure Sphere este un OS bazat pe Linux şi este de tip „embedded” venind la pachet cu hardware-ul necesar pentru soluţiile Internet of Things. Mai vine la pachet şi cu un serviciu cloud şi are rolul de a securiza terminalele bazate pe microntrollere. Azure Sphere este o denumire mai largă, care se aplică atât la hardware, software şi servicii cloud. Practic face legătura între Azure Cloud şi aparatele Internet of Things.

Acest pas e mai important decât credeţi, pentru că e prima oară în 43 de ani când Microsoft lansează un OS bazat pe kernel Linux custom. Astfel MS subliniază cât de interesată este de ecosistemul Internet of Things. Asta mai ales având în vedere vulnerabilitatea electrocasnicelor inteligente din ziua de azi şi nevoia de a le securiza. Serviciul Azure Sphere Security Service le va proteja de intruziuni, hacking, fraude şi malware.

Se vor realiza automat şi actualizările aferente. Săptămâna trecută Microsoft anunţa investiţii de 5 miliarde de dolari pentru a îşi întări portofoliul Internet of Things. Azure Sphere e acum în faza de preview, iar primul CPU custom cu soluţiile acestea integrate este MediaTek MT3620, care va sosi peste câteva luni pe piaţă.

Sursa articolului