Mazda susține că nu va renunța la dezvoltarea motoarelor diesel, întrucât acestea sunt apreciate de clienții care vor să cumpere SUV-uri cu un consum redus și costă mai puțin decât sistemele hibride.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Constructorii auto au opinii divergente în privința viitorului motoarelor diesel ca urmare a efectelor scandalului Dieselgate. În timp ce producători precum Toyota au început deja să elimine motoarele diesel din gama de modele din Europa și mizează pe hibrizi, conaționalii de la Mazda au confirmat că nu vor renunța prea curând la acest tip de propulsie.

Jeff Guyton, CEO-ul pentru Europa al constructorului japonez, susține că cererea pentru motoare diesel este în continuare ridicată, în special din partea clienților care vor să conducă SUV-uri cu un consum redus.

„Forțarea clienților spre mașini cu emisii mai mici nu funcționează. Oamenii vor SUV-uri și un consum redus de carburant. Acesta este unul dintre motivele pentru care continuăm să dezvoltăm diesel-uri. Credem că asta este o soluție mai bună decât tehnologia hibridă din punct de vedere al costurilor”, a precizat el.

Pe de altă parte, Mazda a exclus varianta de a dezvolta modele de oraș, întrucât această nișă nu este suficient de bine dezvoltată decât pe piața europeană. În schimb, clienții de pe piețe majore precum China sau Statele Unite nu sunt atrași de astfel de modele.

„Nu vom face nicio mașină în segmentul A. Suntem mari, dar totuși suntem o companie relativ mică. Prin urmare, trebuie să ne concentrăm pe modele de volum care sunt atractive la nivel mondial. Trebuie să înțelegeți că segmentul A nu există în Statele Unite și nu este interesant pentru piețe precum China și Rusia”, a adăugat Guyton.

Via Motor1

Sursa articolului