Mitingul PSD în care se protestează împotriva așa-numitelor abuzuri din Justiție ar trebui să-ți dovedească, încă o dată, că românia chiar este țara unde hoția, infracțiunile și lipsa de educație și principii sunt apărate și cu arma în mână.

Așa cum americanii se împotrivesc restricționării achiziționării de arme, iar în America de Sud infracțiunile sunt protejate până la cel mai înalt nivel, așa și în România se face un scut în fața infractorilor. De ce să nu aperi infracțiunile, dacă îți sunt permise? Cum să nu aperi partidul care te menține de aproape 30 de ani în stare letargică, promovează lenea prin ajutoare sociale percepute de la cei care muncesc mai mult și care promovează un sistem educațional simplist, de care te poți lipsi dacă nu-ți mai place? Păi ce, politicienii au prea multă carte? Și se pricep de minune la „combinații”.

Ăștia sunt susținătorii mitingului PSD, pe care partidul mult iubit i-a adunat din toată țara (aproape, sunt luați de aici din sud și de prin Moldova). Aproape de ora 20.00, când a fost anunțat startul mitingului controversat și lipsit de sens, în București erau prezennți 120.000 de oameni.

Călin Popescu Tăriceanu se lăuda că va convinge și el vreo 20.000 de români să se alăture mitingului organizat de un partid cu care gruparea lui politică n-ar trebui să coalizeze în această chestiune. Dar astea-s detalii de fond, ține de verticalitatea unei persoane, nu poți avea pretenții.

 

Mitingul PSD, unde se protestează împotriva pedepsirii infractorilor

Un număr impresionant de 500 jandarmi și alte forțe de ordine au fost mobilizate de PSD-iști pentru a asigura siguranța susținătorilor lor. Stația de metrou de la Piața Victoriei e închisă, la fel și alte rute din București, zeci de ambulanțe în zona centrală, a fost mobilizat și un elicopter și au fost instalate patru ecrane în Piața Victoriei pentru a-l vedea mai bine pe conducătorul marelui partid. Dacă ar fi fost astfel de ecrane și pe vremuri…

În principal, acești oameni nu știu prea bine de ce se află acolo, dar li s-a spus că trebuie să-și arate nemulțumirea față de niște abuzuri ale Justiției. Pe pancarte sunt scrise sloganuri precum: „Vrem venituri cât mai mari, nu procurori tâlhari”, „Vrem mai mulți bani în buzunare și nu erori judiciare”. Esența e banul, după cum ne dăm seama.

Digi24 menționează că au fost 47 de cazuri de intervenții ale medicilor, pentru că anumitor persoane li s-a făcut rău. A fost o zi călduroasă și încă e o atmosferă apăsătoare, dar merită efortul, nu mereu ai șansa să-ți vezi „eroii”.

Dragnea, în centrul atenției la mitingul PSD

Și iată, că pe la 20.15, apare și omul căruia i se datorează starea în care a ajuns situația de față: Liviu Dragnea. Și-a făcut apariția prin mulțime, a ieșit din sediul partidului și a început să schimbe niște zâmbete clasice de politician de modă veche cu simpatizanții. Secretul e să pari că ești de gașcă. Urmează să urce pe scenă, unde va ține un discurs.

 

Sursa articolului