L-a înfruntat pe Muhammad ALI, dar a ajuns să trăiască în MIZERIE. Pierdut în Balcani, campionul Rudi LUBBERS are parte de SURPRIZA vieţii sale

0
49Boxerul de 73 de ani şi partenera sa de viaţă, Ria, au locuit în sărăcie în sud-estul Bulgariei, timp de mai multe luni, dar au primit un ajutor nesperat, după ce un documentar televizat le-a relatat povestea emoţionantă, scrie Reuters.

Aceştia au supravieţuit timpului geros într-o rablă de dubiţă, fără curent electric, apă şi instalaţie sanitară şi au avut grijă de mai mulţi maidanezi. Starea de sănătate a Riei s-a înrăutăţit şi vineri femeia a fost dusă în stare critică la spital.

Lubbers a declarat că starea iubitei sale s-a îmbunătăţit, dar va rămâne câteva zile în spital, pentru investigaţii suplimentare.

„Cel mai important (lucru) este că iubita mea se simte mai bine şi îşi poate revedea câinii”, a declarat Lubbers, în faţa dubiţei ruginite, care zace staţionată într-o zonă rurală, lângă satul bulgar Koşariţa.

„În Bulgaria este imposibil să locuieşti la casă fără să ai mulţi câini. Este posibil cu 3-4 câini, dar la un moment dat am avut 16 câini cu pui. Aş duce o viaţă normală, dar nu ştiu dacă aş putea locui la curte. Sunt pasionat de viaţa la rulotă”, a spus bătrânul pugilist.

 

Lubbers, care a reprezentat Olanda la Jocurile Olimpice din 1964 şi 1968, înainte să devină profesionist în 1970, a declarat că înfruntarea cu fostul campion mondial la box Ali, pentru care a câştigat 125.000 dolari, l-a întărit psihic.

„Am învăţat multe din acea luptă, m-a ajutat să supravieţuiesc aici”, a declarat bătrânul, adăugând că el şi Ria au primit mâncare şi haine de la localnici, precum şi mastika, o băutură bulgărească pe bază de anason, care i-a ajutat să nu îngheţe în dubă.

Mulţi olandezi au rămas uimiţi de situaţia mizeră a eroului pugilist şi au strâns peste 12.500 de euro printr-o campanie.

Marco, fiul lui Rudi, care nu mai vorbise de doi ani cu tatăl său, a venit în Bulgaria, după ce a văzut documentarul despre boxer, în timp ce olandezii din Bulgaria au înfiinţat un adăpost temporar pentru câini.

Lubbers şi Ria au lucrat timp de câţiva ani în diverse parcuri de distracţie, după retragerea din activitate, dar au rămas fără adăpost şi au locuit în diverse ţări: Liban, Maroc, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Portugalia şi în final Bulgaria.

Lubbers s-a luptat cu Ali în 1973, pe când legendarul boxer se pregătea pentru revanşa cu cel mai mare rival al său, Joe Frazier. Olandezul a rămas prieten cu Ali.

 

 

„După câţiva ani, Ali a venit în Olanda”, a declarat Lubbers şi i-a zis un lucru pe care nu-l va uita niciodată. „Ali mi-a zis: Rudi, eşti singurul alb de la care am avut ceva de învăţat”.

Lubbers, care nu a fost învins niciodată de un olandez, în cariera sa, urmăreşte în continuare meciurile de box, dar este dezamăgit de tehnologie.

 

„Îmi place boxul, dar s-a schimbat”, a mărturisit Lubbers, care a suferit toată viaţa de astm. „Acum este mai mult o bătaie…”.

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.