Robert Kubica a dezvăluit că semnase un contract cu Ferrari pentru sezonul 2012 înainte ca un accident suferit în raliuri să întrerupă cariera polonezului în Formula 1.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Cariera lui Robert Kubica în Formula 1 s-a întrerupt brusc înainte de startul sezonului 2011, ca urmare a unui grav accident suferit în Raliul Ronde di Andora.

Chiar dacă în acel sezon ar fi concurat pentru Renault, presa internațională specula la vremea respectivă că pilotul polonez urma să plece la Ferrari în 2012.

La 7 ani distanță, Kubica a dezvăluit că speculațiile erau adevărate și că semnase deja un acord cu Ferrari pentru sezonul 2012. De altfel, el a fost tentat să renunțe la participarea în raliu pentru a evita o posibilă accidentare, însă a ales să-și respecte cuvântul dat celor care au organizat evenimentul.

Din partea Ferrari, contractul a fost semnat de Stefano Domenicali, pe atunci șeful Scuderiei, iar Kubica urma să aibă un salariu mai mic decât cel oferit de Renault.

„Primul obiectiv este să ajungi în Formula 1. Al doilea este să te stabilești în Formula 1, să ai o valoare bună, o reputație bună, ceea ce este mai dificil decât să intri. În al treilea rând vrei să câștigi un titlu sau să concurezi pentru Ferrari. Nu am câștigat niciun titlu și în cele din urmă nu am devenit pilot Ferrari, dar am fost foarte aproape”, a declarat el în cadrul unui podcast găzduit de site-ul oficial al Formulei 1.

Via Autosport

Sursa articolului

Adaugă comentariu