Instagram îți va spune cât timp pierzi cu aceată aplicație, dar o să fie o funcție mai inutilă decât crezi.

Informația a fost dezvăluită la scurt timp după ce codul aferent acestei funcții a fost decoperit în versiunea pentru Android a aplicației Instagram.

Programatorii companiei deținute de Facebook lucrează la așa-numit funcție Usage Insights, cu rolul de a le arăta utilizatorilor cât de mult timp petrec pe Instagram. Fie că ai un cont pe care-l administrezi și actualizezi periodic, ori doar pierzi timpul like-uri la selfie-uri stupide, Instagram va ști, iar tu vei fi anunțat când e timpul să lași telefonul deoparte.

Puțină pauză nu strică nimănui, mai ales când nu faci nimic important. Pare o funcție inutilă, pe care n-o vei folosi niciodată, dar reprezentanții Instagram cred că este responsabilitatea fiecărei companii de acest fel de a le oferi utilizatorilor săi posibilitatea de a ști cât de mult utilizează o aplicație sau un device.

Nu se știe deocamdată când va deveni funcția activă pe toate conturile de Instagram, dar s-ar putea să-i entuziasmeze pe cei care sunt îngrijorați de efectele negative asupra psihicului a folosirii excesive a telefoanelor. Mai ales în ceea ce-i privește pe copii.

Dependența de tehnologie a devenit o reală problemă în rândul tinerilor, iar efectele sale pot pune viața în pericol persoanelor care folosesc gadgeturile în momente când ar trebui să fie atente la pericolele din jur.

Începe să devină aproape un trend integrarea de funcții cu rol de a te ține departe de telefonul mobil. Google se laudă cu această realizare când vine vorba de Android P care, în ciuda faptului că e mai interactiv și mai util decât sistemele de operare precedente, creatorii vor să-ți creeze impresia că îți poartă de grijă.

Funcții precum Dashboard, Sush sau Wind Down te determină să conștientizezi cât de mult pierzi cu privirea în ecranul telefonului, dar sunt departe de a fi și eficiente. Doar pentru că te anunță cât ești de dependent, nu înseamnă că vei lua neapărat o măsură. E foarte probabil să nu faci nicio schimbare în comportamentul tău, iar dacă interacțiunea ta cu tehnologia e permanentă, nici nu vei lua în seamă aceste funcții.

Sursa articolului