Instagram a eliminat o funcție importantă prin care aflai cine îți fură imaginile și videoclipurile din Stories. De acum, ești liber să faci câte screenshot-uri vrei.

Până acum, Instagram te avertiza dacă cineva făcea screenshot la fotografiile și clipurile video din Stories. Era o măsură bună pentru a fi cu băgare de seamă față de utilizatori rău intenționați care ți-ar putea folosi pozele fără să-ți ceară acordul.

Dar acum avem vești bune pentru cei cărora le place să păstreze imaginile altora, pentru că Instagram a eliminat acea notificare.

Problema e că funcția a fost eliminată fără ca Instagram să fac prea mult tam-tam. De fapt, rețeaua socială nici te-a anunțat că a lucrat la oprirea notificării timp de câteva luni. Știrea a fost publicată pentru prima dată pe BuzzFeed.

Inițial, funcția a fost introdusă de Instagram acum câțiva ani și a fost împrumutată de la Snapchat. Acolo, erau notificat dacă un alt utilizator îți făcea screenshot unei imagini publicate de tine pe contul tău sau când înregistra videoul postat. Pe ambele platforme, Stories durează 24 de ore, după care dispar, dar stau publicate suficient de mult cât să poată fi copiate de alte persoane. De asemenea, puteai să vezi și cine ți-a vizionat ce pui în Stories.

„Testăm mereu căi de îmbunătățire a experienței tale pe Instagram și pentru a-ți fi mai ușor să împărtășești orice moment cu oamenii care contează pentru tine”, transmitea Instagram la momentul când a început să fie testată funcția de care vorbim.

Problema e că nu se știe cine a beneficiat de ea. Dacă n-ai fost niciodată notificat în legătură cu un screenshot „neautorizat”, fie înseamnă că nu ai funcția activă/disponibilă pe cont, fie nu a fost nimeni interesat să-ți copieze conținutul media.

În plus, nu știm nici dacă persoana care făcea screenshot era sancționată în vreun fel. Sigur, am putea să-i întrebăm direct pe cei care au experimentat asta, dar cine ar recunoaște?

Sursa articolului