În prezent, SUV-ul Skoda Karoq este asamblat atât în uzina din Kvasiny, cât și în cadrul fabricii din Mlada Boleslav. Dar pentru a face față pieței, Skoda a decis ca SUV-ul Karoq să fie asamblat și în uzina Volkswagen din Osnabruck.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

La jumătatea anului trecut, primul exemplar Skoda Karoq părăsea poarta fabricii din Kvasiny, Cehia. SUV-ul constructorului ceh a avut vânzări bune, iar oficialii Skoda au fost nevoiți să găsească soluții noi pentru a ține pasul cu cererea. Astfel, la începutul anului, Skoda a anunțat că SUV-ul Karoq va fi produs și în cadrul fabricii din Mlada Boleslav.

Dar lucrurile încă nu s-au liniștit, iar reprezentanții constructorului din Cehia anunță că SUV-ul Karoq va fi asamblat și în cadrul fabricii Volkswagen din Osnabruck, uzină în care este produs și SUV-ul Tiguan.

Din ianuarie și până la finalul lunii martie, Skoda a vândut 17.100 de unități Karoq. Pe piața din România, cel mai accesibil Skoda Karoq are un preț de pornire de 22.268 de euro cu TVA. SUV-ul este disponibil în două versiuni de echipare (Ambition sau Style), iar gama de motorizări include doar unități diesel.

Clienții pot opta pentru un motor de 1.6 litri TDI de 115 cai putere sau pentru un propulsor de 2.0 litri TDI de 150 de cai putere. Ambele motorizări pot fi comandate cu o cutie manuală cu șase trepte sau cu o transmisie DSG cu șapte rapoarte. Sistemul de tracțiune integrală face parte din oferta constructorului ceh.

Via | Motor1

Sursa articolului