Nici nu s-au răcit bine speculaţiile despre Huawei Mate 20 Pro şi deja am început cu Huawei P30. Terminalul primeşte un concept, o serie de randări realizate de designerul Olivier Bertoloti. Hai să vedem despre ce e vorba.

Huawei P30

În primul rând Huawei se inspiră aici de la Vivo NEX, prin acea zonă glisantă a camerei. Cum acest Huawei P30 are muchii super înguste, nu mai are loc de camera frontală, aşa că o include în periscopul care se ridică pe acel modul glisant, ce include şi camera principală triplă. Marele său păcat e că acea cameră frontală arată ca un stick USB.

Concept Huawei P30

Pe de altă parte facem saltul de la o cameră de 24 MP singulară de pe P20 Pro la una duală cu captură 3D şi Bokeh. Accentele aurii ale telefonului arată excelent, trebuie să recunosc, amintind oarecum de accentele lui Nokia 7 Plus. Dacă mi s-au părut fragile până acum periscopurile telefoanelor gen Vivo NEX, imaginaţi-vă dacă şi camera principală triplă ar fi inclusă pe acelaşi modul.

Concept Huawei P30

Prea multă fragilitate şi prea puţin spaţiu pentru a include atâtea obiective performante de cameră, mai ales Leica. Scannerul de amprente ar putea fi în ecran sau imediat sub cameră. Senzorii şi difuzorul sunt ascunși în zona de sus, de unde începe „stickul USB”. Se putea mai bine şi nu sunt deloc fan al periscopului în această situaţie. Păcat de accentele aurii.

Sursa articolului