Continuă teaserele şi scăpările pentru Huawei Honor 10, aşteptat să debuteze pe 19 aprilie. Noul model high midrange are de această dată primele mostre foto scăpate pe web, plus o detaliere a funcţiei multi scene detection.

Huawei Honor 10

Terminalul cu procesor Kirin 970 va sosi cu o funcţie de „segmentare semantică a imaginii”, probabil bazată pe AI. Această funcţie permite detectarea de multiple scene în cadrul unei singure fotografii. Deja ştim că procesorul Kirin 970 şi funcţiile AI permit recunoaşterea de animale de companie, plaje, munţi, zăpadă, mâncare, pentru a calibra camera lui Mate 10 Pro sau Huawei P20 cum trebuie spre exemplu.

Huawei Honor 10

(Înainte de editare)

Noul algoritm extinde numărul de scene recunoscute, chiar multiple în acelaşi cadru. Se pot aplica modificări localizate în fiecare zonă a fotografiei. Mai sus avem o fotografie realizată cu Multi Scene Detection dezactivat şi apoi mai jos cu el activat. Vedem că sunt amplificate culorile apusului, lângă soare, scos la lumina nisipul plajei şi crescut contrastul între zona de sus umbrelele întunecate.

Huawei Honor 10

(După editare)

Totul se întâmplă pe device, offline, amintind de Google DeepLab-v3+, care făcea de asemenea o segmentare de gen, dar în cloud. Huawei Honor 10 e aşteptat cu o cameră duală în spate, cu senzor de 12 MP + 20 MP, zoom lossless 2X şi o cameră frontală de 8 MP. Rămâne de văzut dacă efectele vor fi la fel de impresionante şi în realitate, mai ales că telefoanele Honor nu au fost chiar repere în zona fotografiei, fiind sub cele Huawei P.

Sursa articolului