Lewis Hamilton l-a învins cu numai 0.040 secunde pe Valtteri Bottas în drumul spre pole position pe circuitul de la Barcelona, în timp ce Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen ocupă a doua linie a grilei după ce au rulat cu pneuri soft.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Mercedes și-a confirmat statutul de favorită și și-a surclasat rivalii în calificările pentru Marele Premiu al Spaniei.

Lewis Hamilton a obținut al doilea pole position din acest sezon după ce a fost cronometrat cu 1:16.173, iar britanicul va fi acompaniat în prima linie a grilei de coechipierul său Valtteri Bottas, mai lent cu numai 0.040 secunde.

Ferrari și-a adjudecat a doua linie a grilei de start după o strategie mai puțin obișnuită. După un prim tur în care au comis greșeli, ambii piloți au ieșit a doua oară cu pneuri de compoziție soft, mai dure decât supersoft-urile rivalilor, astfel că nu puteau spera la pole.

Sebastian Vettel a obținut însă locul 3 la numai o zecime în spatele liderului, în timp ce Kimi Raikkonen va pleca de pe poziția a patra. Pilotul finlandez a concurat în calificări cu un motor nou, după ce în a doua sesiune de antrenamente unitatea de propulsie a emis fum. Mecanicii au înlocuit motorul cu combustie internă, turbocharger-ul și sistemul MGU-H, însă Raikkonen nu a fost penalizat, întrucât se afla la primele înlocuiri de componente din acest sezon.

Red Bull Racing a monopolizat a treia linie prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo, în timp ce Fernando Alonso a obținut locul 8 pentru McLaren, în spatele lui Kevin Magnussen, dar în fața lui Carlos Sainz și Romain Grosjean.

Marele Premiu al Spaniei va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

Spania – Rezultate Calificări: 

Sursa articolului