Lewis Hamilton a obținut victoria în Marele Premiu al Franței și a fost acompaniat pe podiumul de premiere de Max Verstappen și Kimi Raikkonen.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Franța a revenit în calendarul competițional al Formulei 1 după o absență de 10 ani, iar Mercedes a reușit să-și adjudece victoria pe circuitul Paul Ricard în fața a peste 65.000 de spectatori prezenți în tribune.

Plecat din pole position, Lewis Hamilton a controlat cursa în cea mai mare parte și a trecut primul linia de sosire la capătul celor 53 tururi, iar britanicul a fost însoțit pe podiumul de premiere de Max Verstappen și de Kimi Raikkonen.

În spatele lui Hamilton lucrurile au fost însă mai precipitate. Valtteri Bottas și Sebastian Vettel și-au compromis șansele la victorie chiar la start. Vettel a trecut de pilotul Mercedes pe linia dreaptă, însă Bottas a avut prim-plan în primul viraj. Finlandezul a virat însă prea mult în stânga, iar Vettel nu a putut frâna la timp, astfel că cei doi s-au acroșat. Bottas a intrat la boxe cu o pană, Vettel a schimbat aripa față, iar cei doi au revenit în spatele plutonului. 

În același viraj, Pierre Gasly a pierdut controlul monopostului Toro Rosso și l-a lovit pe Esteban Ocon, iar cei doi francezi au abandonat chiar în fața propriilor suporteri. Safety Car-ul a fost trimis pe circuit și i-a condus pe liderul Hamilton, Verstappen și Carlos Sainz, însă pilotul celor de la Renault a rezistat doar câteva tururi pe locul 3.

Pilotul Renault a fost depășit succesiv de Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen și Vettel, care a reușit o cursa spectaculoasă de recuperare după accidentul din primul viraj.

Unica intrare la boxe a piloților din frunte a avut loc pe la jumătatea cursei, însă nu a produs schimbări semnificative. Ricciardo a urcat temporat pe locul 3, însă spre finalul cursei a fost depășit de Raikkonen datorită avantajului oferit de pneurile mai proaspete.

Ricciardo s-a mulțumit astfel cu locul 4 în fața lui Vettel, în timp ce Kevin Magnussen și-a trecut on cont un loc 6 pentru Haas în fața lui Bottas, care nu a putut urca mai mult de locul 7.

Sainz a ocupat doar locul 8 pentru Renault în fata coechipierului Nico Hulkenberg după ce a pierdut două poziții în ultimele tururi din cauza unei defecțiuni la sistemul MGU-K al unității de propulsie. Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Charles Leclerc. În urma victoriei de la Paul Ricard, Hamilton a revenit pe prima poziție în clasamentul general și are un avans de 14 puncte în fața lui Vettel.

Franța – Rezultate Cursă:

Sursa articolului