Grupul Renault România a anunțat lansarea unei fundații al cărei prim obiectiv este plantarea a 30.000 de copaci până în 2019, număr care simbolizează vânzările de mașini noi înregistrate în România anul trecut.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Grupul Renault România a anunțat luni înființarea unei fundații cu același nume care își propune pe termen lung să sprijine diverse inițiative în sprijinul societății. Planurile vizează inclusiv proiecte cu privire la protecția mediului și siguranța rutieră, dar și acces facil la artă și cultură prin cinematografie, artă și cultură franceză.

Primul proiect al Fundației Groupe Renault România este un parteneriat cu asociația „Plantăm fapte bune în România” prin care Renault va contribui activ la plantarea a 30.000 de copaci la nivel național până la sfârșitul anului 2019. În total, oficialii „Plantăm fapte bune în România” estimează că suprafața totală ocupată de cei 30.000 de copaci va fi de aproximativ 6 hectare.

Copacii vor fi plantați pe terenuri forestiere degradate, care prezintă risc de alunecare sau sunt supuse deșertificării, dar și pe terenuri din interiorul orașelor.

„Până la sfârşitul anului 2019, alături de partenerii noştri de la Plantăm fapte bune în România, vom susține cu material săditor plantarea a 30.000 de copăcei la nivel național. Numărul acestora nu a fost ales întâmplător. Anul trecut, graţie programului REMAT, au fost vândute aproape 30.000 de vehicule noi, care respectă normele de protecție a mediului”, a declarat Antoine Doucerain, președintele Fundației Groupe Renault România și director general Groupe Renault România.

Prezent la evenimentul de lansare, Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, a dezvăluit că în acest an s-au acordat până acum aproximativ 450 de tichete Rabla Plus pentru achiziționarea de mașinile electrice și plug-in hybrid. Statul acordă un bonus de 10.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini electrice și de 5.000 de euro pentru o mașină plug-in hybrid.

Via Renault

Sursa articolului

Adaugă comentariu