Pe lângă planurile de implementare a platformei „Chat” în cadrul Android Messages, cei de la Google au și alte misiuni precum cea de a dubla streaming-ul de podcast-uri la nivel global în următorii ani. Pentru a-și atinge obiectivul marele G introduce astăzi un nou player pentru podcast-uri în cadrul Google Search, fiind vorba despre o entitate separată față de funcția podcast integrată în Google Play Music.

Se oferă o modalitate mai simplă sau rapidă de ascultare a podcast-urilor direct din GoogleSearch sau Google Assistant. Pentru a încerca noua funcție tot ce aveți de făcut este să căutați un podcast direct pe telefonul Android fie utilizând browser-ul Google Chrome sau asistentul vocal Assistant – moment după care veți fi întâmpinați de carduri cu diferite rezultate din categoria Podcast.

Cei care dețin un difuzor cu Google Assistant vor putea utiliza o comandă vocală („Ok Google, play X podcast”) pentru a reda rapid un podcast favorit. Se realizează sincronizare pe toate dispozitivele voastre în cazul în care vă întrebați și asta înseamnă că veți putea continua să ascultați pe smartphone un podcat început inițial pe boxa Google Home.

Sursa articolului