Cu doar câteva ore înainte de startul conferinței Google I/O 2018 iată că încep să vină și primele anunțuri, unul dintre acestea fiind și cel referitor la debutul lui Android Things 1.0. Aceasta este o platformă software special creată pentru dispozitivele Internet of Things precum boxe inteligente de la LG și iHome sau boxe Smart Display LG, Lenovo sau JBL și primul release era prezentat pe finalul lui 2016. 

Suntem informați că Android Things este o platformă de dezvoltare creată special cu scopul de a ușura munca producătorilor hardware în ceea ce privește dezvoltarea unui nou gadget. Google se ocupă de o parte din software și de funcțiile inteligente în vreme ce companiile producătoare modifică codul utilizând tool-urile din Android pe care le cunosc deja. 

Procesul este simplificat într-o mare măsură și după cum v-ați dat seama, platforma este ideală pentru gadget-urile ce ajung să ofere funcții Google Assistant sau care măcar oferă capabilități de Cast. Mai aflăm cu această ocazie și faptul că platforma Android Things 1.0 suportă noi module (SoMs) bazate pe platformele hardware NXP i.MX8M, Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624, respectiv MediaTek MT8516. 

Aceste module sunt certificate pentru utilizarea în producție alături de garanția unui suport pe termen lung de 3 ani. 

Sursa articolului