De la pastilele de tantari ma doare capul ingrozitor si ma ustura ochii. Taria aceea ma ameteste si m-am saturat. Stau si ma gandesc mult timp ce sa fac. Sa pun pastila, scap de ei, dar imi trebuie mult timp sa imi revin. Daca nu pun pastile in dispozitiv, toata noaptea imi vor bazai pe la urechi si ma vor ciupi. Corul tantarilor imi provoaca neliniste fiindca stiu ca ma voi trezi mai obosita decat m-am culcat.

Mai intra si cate o musca grasa si neagra, care luceste de microbi. O alerg prin toata casa, iar ea rade de mine. Se ascunde pe la colturi, pe sub perdele si apare cand rasuflu usurata si cred ca a disparut.

Ca starea de nervozitate sa atinga cote de avarie, in casa mai este si o caldura infernala. Transpiri stand pe pat, te umpli de apa alergand dupa muste si te sacaie gandul ca la noapte armata de tantari iti va invada casa. Ca sa scap de ei, m-am refugiat la prietena mea care sta la etajul 8 al unul bloc din centrul Capitalei.

Cum am intrat am simtit linistea cum imi invaluie fiinta. Gandurile negre, furia pe muste si pe tantari le-am lasat la usa. In casa era o racoare placuta, mirosea a brad, a portocale si scortisoara de parca ziceai ca vine Craciunul si nici urma de tantari sau de muste!

Nu as fi crezut ca poate fi cineva atat de fericit in mijlocul verii.

-Spune-mi drept, te rog, i-ai adus pe cei de la dezinsectie, o intreb interesata de subiect?

-Dar linistea nu ai simtit-o, ma interogheaza ea curioasa? Nu linistea aceea determinate de lipsa mustelor si a tantarilor, ci linistea care curge din univers catre tine si iti cuprinde fiinta? Iti recomand din tot sufletul ritualuri zilnice cu e palo santo si vei vedea ca nu mai altceva de facut, decat sa te bucuri de liniste, belsug si intelegere in caminul tau! Nu costa mult, iar livrarile sunt prompte si fiindca prietenii adevarati la nevoie se cunosc, pana la prima comanda, iti imprumut 6 piramide fumigatie palo santo sau rezerva ta de 6 zile.

Am vorbit mult, ne-am delectat cu ceai aromat cu cuburi de gheata si mi s-a parut cea mai buna bautura din lume. M-am grabit sa ma intorc sa pregatesc cina pentru ai mei si sa vad ce este de facut cu mustele si tantarii sa nu ne certam iar. El ma acuza ca nu ma ocup de casa, fiindca femeia trebuie sa alunge mustele si tantarii, ca asta nu este treaba de barbat. Copiii faceau front comun cu el, de parca eu aduceam armata de insecte in apartament…

In timp ce pulpele de pui cu legume se aureau in cuptor, pe holul de la intrare am aprins una dintre piramide. Pe masura ce simteam aroma lemnului, insectele dispareau parca erau inghitite de magie.

-Un fum atat de aromat, sa nu le fie pe plac, ma intrebam cu nedumerire?

A fost prima noapte fara muste si tantari si fara discutii conjugale.

-I-ai adus pe cei de la dezinsectie? Cum naiba ai reusit, m-a intrebat mirat? De fapt am gresit spunandu-ti ca este de datoria ta, fiindca linistea si confortul din camin ne priveste pe noi toti!!!

rca-ieftin.ro

Sursa articolului