Sergio Marchionne a dezvăluit că se apropie de un acord cu noul proprietar al Formulei 1 pentru noul regulament pentru motoare pentru sezonul 2021, însă avertizează că în caz contrar Ferrari se va retrage din competiție.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Regulamentul tehnic pentru sezonul 2021 este principalul subiect de discuție între echipe și Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1.

Compania americană a anunțat anterior că își propune să egalizeze raportul de forțe din Formula 1, pentru ca mai multe echipe să poată obține victorii, însă Ferrari a avertizat că o astfel de măsură va avea ca efect o retragere din competiție. Sergio Marchionne, președintele Ferrari, insistă că în absența posibilității de a dezvolta motoare Scuderia nu are niciun motiv să rămână în Formula 1.

„Pentru noi este important să nu ne atingem de natura dezvoltării tehnice pentru motoare, pentru că asta este inima a ceea ce face Ferrari. Trebuie să continuăm să lucrăm cu Liberty Media și FIA pentru a ajunge la un echilibru sensibil. Dacă nu putem ne vom retrage, așa cum am spus înainte”, a declarat el.

Pe de altă parte, Marchionne a dezvăluit că a avut discuții constructive cu ei de la Liberty Media, iar oficialii americani au lăsat să se înțeleagă că acceptă compromisul solicitat de Ferrari.

„Sunt încurajat de schimbarea de atitudine pe care o vedem din partea Liberty în privința volumului de schimbări pentru 2021. Cel mai bun indiciu este că au recunoscut că regulamentul pentru motoare trebuie să reflecte natura sportului. Și nu putem să reducem dezvoltarea motoarelor pentru a acomoda constructori noi, corect?”, se întreabă el.

Anterior, au apărut informații potrivit cărora motoarele din 2021 vor fi foarte asemănătoare cu cele actuale, cu excepția faptului că se va renunța la componenta MGU-H, sistemul de recuperare a energiei din căldură generată de sistemul de evacuare.

Via Reuters

Sursa articolului