Fata care a căzut ÎN CAP prin geamul unui autobuz este IMOBILIZATĂ LA PAT. Avocatul tinerei ACUZĂ că ancheta bate pasul pe loc: Vom cere DESPĂGUBIRI

0
82


Avocatul Anca Păun, face apel pe Facebook pentru identificarea martorilor accidentului care a avut loc în 9 ianuarie când o tânără a ajuns în stare gravă la spitalul judeţean de urgenţă din Ploieşti, după ce căzut dintr-un autobuz al TCE, prin geam, direct pe carosabil. 

„Am nevoie, oameni buni, de ajutorul vostru. Martori din acea zi. Martori majori de preferat. Mulţumesc”, scrie Păun.

Aceasta a povestit întregul eveniment şi atrage atenţia că nici Poliţia Prahova, nici regia de transport din Ploieşti nu a fost la spital să o viziteze pe tânără, care a fost în comă.

„O tânără era cu rudele pe scaun, iar autobuzul se afla la Petrolul, staţia cu spitalul. Fata s-a ridicat pentru a face loc unei alte rude ce se afla pe un alt scaun. Geamul de care s-a sprijinit s-a desprins apoi, imediat s-a făcut cioburi. Şoferul autobuzului, cu căsti la urechi, n-a auzit nimic, pornind autobuzul. Fata a căzut prin geamul spart al autobuzului aflat în mers. În cap. Şoferul a crezut că e o sacoşă căzută. Norocul fetei cu un echipaj de poliţie aflat în spate care a alertat cu mijloace acustice şi luminoase şoferul autobuzului. Autovehiculul trecuse de inspecţia tehnică în urmă cu două luni, iar prin februarie anul 2018 se schimbase geamul autobuzului prin care fata a căzut în timpul mersului la Ploieşti. Medicii au fost chemaţi după ce tânăra a ajuns pe carosabil, ea fiind dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Poliţia NU a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală. ACUM se fac doar verificări”, scrie avocatul.

După ce va fi eliberat certificatul medico-legal, vor fi cerute despăgubiri, potrivit avocatului. 

„După ce vom avea un certificat medico legal vom putea formula plângerea penală. Tanăra a suferit un traumatism lombar şi un traumatism cranio-cerebral. Coma a intervenit pre-operator. A fost într-o stare foarte gravă. Fata NU se poate ridica din pat. IPJ Prahova nu s-a deranjat, dar nici regia de transport din Ploieşti s-o viziteze la spital, din 9 ianuarie copila fiind tot acolo”, scrie Anca Păun în postarea făcută pe Facebook.

Aceasta este de părere de vină se face exclusiv societatea de transport.

„Cred că este culpa exclusivă a acestei societăţi de transport care din punctul meu de vedere se face vinovată de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă pentru că trebuia să prevadă aceste nenorociri. Sigur că vom cere despăgubiri”, a declarat Păun.

Postarea avocatului a fost distribuită de peste 3.000 de persoane şi a strâns peste 800 de reacţii.

Reacţia Poliţiei: A fost întocmit un dosar penal

La rândul său, biroul de presă al Poliţiei Prahova, a precizat că fata nu a fost audiată din cauza stării de sănătate, în cauză fiind deschis un dosar penal.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, dosarul penal fiind întocmit de la data producerii accidentului. De asemenea, precizăm că tânăra nu a fost audiată până în prezent, întrucât s-a ţinut cont de recomandările medicale, având în vedere starea ei postoperatorie”, susţine Poliţia Prahova.

Tânăra a fost externată abia miercuri din spital, fiind obligată să stea o lună la pat.

„Are fisură la coloană, are la spate fisură la cap şi operată pe partea stângă în faţă. A fost în stare gravă. Trebuie să stea la pat cel puţin o lună de zile de-aici încolo”, a spus mama tinerei, Roxana Dumitru.

Directorul societăţii de transport, Nae Alexandri, a precizat, la momentul producerii accidentului, că şi la nivelul societăţii a fost începută o anchetă, deoarece autobuzul a fost implicat, în trecut, într-un accident, iar acum şase luni a fost reparat, într-un service.

Adolestenta are 17 ani şi este din Bertea, însă învaţă la un liceu din Buşteni. Anul acesta urma să dea bacalaureatul însă din cauza stării de sănătate se gândeşte să îngheţe anul şcolar.

Foto: Teodora Anca/ Facebook

Sursa:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.