Facebook, prin Mark Zuckerberg, a anunțat o schimbare semnificativă pentru intimitatea ta pe rețea. Opțiunea va fi activă în următoarea perioadă.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a spus că, în curând, utilizatorii vor putea să își șteargă istoricul de navigare în rețeaua socială. Astfel, compania adaugă o nouă caracteristică de confidențialitate care să permite să nu lași „urme” în timpul utilizării rețelei.

„În browser-ul tău ai o modalitate simplă de a vă șterge cookie-urile și istoricul. Ideea este că multe site-uri au nevoie de cookie-uri pentru a lucra, dar ar trebui să poți curăța istoricul ori de câte ori vrei. Dezvoltăm o astfel de unealtă și pentru Facebook„, a declarat Zuckerberg într-un mesaj publicat pe Facebook.

Odată ce actualizarea este disponibilă, vei vedea și informații despre aplicațiile și site-urile cu care ai interacționat și vei putea șterge aceste detalii asociate cu contul tău. Ba chiar vei putea opri această colectare de date de la bun început.

„Pentru a fi totul clar, atunci când vă ștergi cookie-urile în browser, asta face ca anumite elemente din experiența de utilizare să se schimbe. Este posibil să fie necesar să te conectezi la fiecare site web și este posibil să trebuiască să reconfigurezi anumite elemente. Același lucru se va întâmpla și pe Facebook”, a mai spus Zuckerberg.

Facebook a spus că va dura câteva luni până va fi disponibilă opțiunea. Zuckerberg a mai adăugat că e tipul de opțiune pe care crede că utilizatorii ar trebui s-o aibă.

„Un lucru pe care l-am învățat din experiența de-a răspunde în fața Congresului este că nu am avut suficiente răspunsuri clare cu privire la folosirea datelor. Lucrăm să ne asigurăm că lucrurile vor fi mai clare și vom anunța mai multe pe parcurs”, a conchis Zuckerberg. Până vin opțiuni noi pe Facebook, poți cerceta ce aplicații au acces la contul tău. Acest tutorial de pe PLAYTECH te va ajuta.

Sursa articolului