Este buna camera foto a telefonului Xiaomi Mi A1? Depinde cat de mari sunt asteptarile fiecaruia. Avand in vedere ca telefonul nu costa totusi o avere, nu trebuie sa ne asteptam la minuni la capitolul foto/video. Acestea nici nu apar!

xiaomi mi a1

Cineva spunea ca este pacat de telefon. Functioneaza ireprosabil, insa cei de la Xiaomi au cam ignorat capitolul camera foto/video. Oarecum avea si dreptate, se putea si mai bine!

Telefonul mi-a fost trimis de catre cei de la xiaomiromania.com si chiar poate fi castigat la un concurs.

xiaomi mi a1

Am mai observat un aspect interesant. Nici pe cutie si nici pe carcasa telefonului, nu apare scris Xiaomi. Intalnim scris “MI” si “Android ONE”.

Este adevarat ca scrie mic de tot “Designed by Xiaomi”, dar cam atat. Oricum, face parte din programul “Android ONE” si cred ca asta justifica cele scrise anterior.

xiaomi mi a1

Revenind la subiectul articolului, Xiaomi Mi A1 este dotat cu doua camere de 12MP (f/2.2 si f/2.6). Exista si doua LED-uri flash, PDAF, 2x zoom optic si o camera secundara de 5 MP, aceasta poate filma pana la o rezolutie FHD. Cele doua camere principale pot filma pana la o rezolutie 4K, 2160p.

xiaomi mi a1

In materialul de unboxing, chiar spuneam ca sunt curios de captura 4k si ma intrebam daca nu cumva este o rezolutie obtinuta din soft, adica artificiala. Asa si este, captura 4K chiar exista, insa nu impresioneaza:

Xiaomi Mi A1 – test video 4K

In mod ciudat, sunetul nu este de cea mai buna calitate, a inregistrat numai la 96kbps. Majoritatea telefoanelor o fac la 128 kbps. Trecand peste asta, am mai remarcat ca a inregistrat video la 24fps cu toate ca am intalnit conditii aproape ideale.

Camera foto are o interfata customizata si ofera destul de ulte optiuni. Din pacate, in modul foto, nu am gasit o optiune prin care sa pot allege rezolutia. Apare numai calitate inalta, joasa sau standard.

xiaomi mi a1

Nu este un camera phone si nu putem avea mari pretentii. Avand in vedere ca telefonul functioneaza aproape perfect, cei de la Xiaomi puteau sa se implice mai mult si la capitolul foto/video:

Aplicatia de camera arata cam asa:

Sunt cateva moduri si optiuni cu care ne putem juca:

  • Panorama
  • Temporizator
  • Audio
  • Manual
  • Indreapta
  • Infrumusetare
  • Grup Selfie
  • Inclinare
  • Patrat
  • HHT

In setari, putem alege si seta saturatia, contrastul, claritatea, expunerea, mod 16:9 sau 4:3, si diferite alte setari comune. In modul video, putem alege intre time lapse si filmare cu incetinitorul.

Mi-am dat seama de ceea ce pot aceste 2 camere, inca de la prima poza. Rezultatele in materie de fotografie, le vedeti si voi mai jos, poze facute atat ziua, cat si noaptea, nu am insistat prea mult deoarece nu avea rostul:

xiaomi mi a1

xiaomi mi a1xiaomi mi a1xiaomi mi a1xiaomi mi a1xiaomi mi a1xiaomi mi a1xiaomi mi a1xiaomi mi a1xiaomi mi a1

In mod cert, pozele sunt mult mai bune raportate la filmare. Led-ul flash face treaba destul de buna, poti face poze si cu fundal blurat, imaginile sunt clare. Insa, culorile sunt cam sterse, am observat ca are probleme si cu expunerea.

Cam atat la capitolul foto/video, rezultatele foto sunt acceptabile pentru aceasta gama de pret. Xiaomi Mi A1 pote fi cumparat inclusiv de pe www.xiaomiromania.com, oferta actualizata este AICI.

Sursa articolului