Uniunea Europeană pregătește mai multe măsuri de protecție pentru consumatori, astfel încât aceștia să dea în judecată mai ușor producătorii auto care îi înșală, cu referire la Volkswagen și scandalul Dieselgate.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Autoritățile europene sunt nemulțumite de felul în care proprietarii de vehicule diesel au fost protejați în celebrul scandal Dieselgate, în urma căruia Volkswagen a primit amenzi de zeci de miliarde de dolari în SUA.

Astfel, Uniunea Europeană propune sancțiuni mai dure pentru producătorii auto care își înșală clienții. Aceștia din urmă vor putea să dea în judecată mai ușor constructorii care vând produse “mincinoase”.

Potrivit UE, producătorii auto care manipulează încrederea consumatorilor vor primi amenzi de 4% din veniturile anuale înregistrate.

“Autoritățile de protecție a consumatorilor vor primi uneltele să-i pedepsească pe trișori. Nu va fi ieftin să minți și să trișezi,” a declarat Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție.

Potrivit acesteia, doar două autorități naționale de protecție a consumatorilor au impus amenzi grupului Volkswagen în Europa, nemții trebuind să plătească 5.5 milioane de euro.

“Suma este ridicolă în comparație cu ce a plătit Volkswagen în Statele Unite,” a subliniat comisarul European.

Înainte ca planul UE să intre în vigoare, el are nevoie de aprobarea guvernelor europene și a Parlamentului European.

Via Automotive News

Sursa articolului