Audi oferă informații noi despre versiunea de serie a lui e-tron prototype. SUV-ul electric este așteptat să debuteze la finalul anului, iar oficiailii Audi spun că acesta va avea o autonomie de peste 400 de kilometri (sistem WLTP).

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Audi a dezvăluit în 2015 conceptul e-tron quattro, care anunța lansarea primului său model electric de serie. Nemții au avansat semnificativ cu dezvoltarea acestuia, iar în cadrul Salonului Auto de la Geneva au prezentat o versiune îmbunătățită sub denumirea de e-tron prototype.

Acum, oficialii constructorului german vin cu informații noi despre versiunea de serie a prototipului expus în luna martie. Conform repezentanților Audi, viitorul SUV e-tron va avea o autonomie de peste 400 de kilometri (noul sistem de măsurare WLTP).

În versiune de serie, modelul se va putea încărca de la stații cu o capacitate de până la 150 kW, iar în 30 de minute va avea suficientă energie pentru „următoarea etapă a unei călătorii de lungă durată” (cel mai probabil, în acest timp, bateriile vor ajunge la 80%).

Reprezentanții Audi spun că modelul de serie va avea tracțiune integrală și va beneficia de „performanțe bune pe orice tip de suprafață”. Audi nu a furnizat detalii despre sistemul de propulsie, însă conceptul anunțat în 2015 avea trei motoare electrice, unul pentru puntea față și două pentru puntea spate, ce dezvoltau împreună 435 de cai putere.

SUV-ul electric de serie bazat pe e-tron prototype va fi lansat până la finalul acestui an. Planurile Audi nu se opresc aici: în 2019 vom vedea varianta de producție a lui e-tron Sportback Concept, iar în 2020 îl vom cunoaște pe e-tron Gran Turismo Concept în versiunea de serie.

Sursa articolului