Grinderul este un dispozitiv pentru macinarea fina a tutunului sau a ierburilor. De cele mai multe ori, un grinder este format din doua parti cu dinti ascutiti, care odata rotite in sensuri opuse vor macina mixul de ierburi din interior. Pentru fumatorii adevarati, grinderul este un accesoriu nelipsit. Pana la introducerea acestora pe piata, tutunul sau ierburile erau maruntite cu ajutorul unei foarfeci sau a degetelor! Iti poti doar imagina cat timp pierdut sau cat material era risipit!

Experienta fumatului a ajuns, din fericire, la un nivel superior, acum existand o serie de accesorii care sa vina in ajutorul celui care apreciaza cu adevarat un amestec bun de tutun si plante. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti alegi mai usor un grinder potrivit pentru nevoile tale!

Dimensiunea grinderului – Exista modele pentru gustul si buzunarul fiecaruia. Insa, de multe ori, necesitatea dicteaza un anumit tip de model, iar dimensiunile grinderului au fost special concepute pentru a te putea bucura de o experienta inedita, singur sau alaturi de prieteni. Astfel, daca esti mereu in miscare, ti se potriveste un grinder de dimensiuni reduse. Folosesti grinderul cu precadere acasa? Alege atunci o marime medie sau mare. Daca ai multi prieteni invitati si ai nevoie mereu de o cantitate mare de ierburi sau tutun, opteaza pentru un grinder de tip extra-large, perfect pentru a satisface si cel mai pretentios fumator!

Materialul – Grinderele pot fi confectionate din trei tipuri diferite de materiale. In functie de preferinte, dar si de necesitati, poti alege un grinder din lemn, din metal sau din acrilic (plastic). Grinderele din lemn sunt de regula confectionate manual si au o durata de viata medie. Ele pot veni intr-o serie de varietati si modele, dar de obicei sunt formate din doua parti. Daca optezi pentru un grinder din metal, fii sigur ca headshop-ul este unul autorizat, deoarece multi producatori sustin ca folosesc aluminiul la confectionarea acestuia, insa de multe ori materialul folosit este un amestec din mai multe metale. Avantajul acestui grinder este durata lunga de viata, dar si usurinta de folosire. Grinderele din plastic au in schimb o durata mai scurta de viata, dar compenseaza prin simplitate si pretul mai scazut.

Numarul de sectiuni – Desi nu pare important la prima vedere, numarul de sectiuni ale fiecarui grinder dicteaza modul de folosire al acestuia. Cele mai comune tipuri de grindere folosite sunt cele cu 2, 3 sau 4 sectiuni, desi exista si grindere cu pana la 9 parti, care depoziteaza, faramiteaza, mixeaza si distribuie cantitatile perfecte de plante si tutun.

Cele mai simple grindere sunt cele din doua parti, formate dintr-un capac si din compartimentul in care se macineaza tutunul sau plantele, ambele fiind dotate cu dinti. Avantajul acestui grinder sta in usurinta cu care poate fi folosit sau transportat.

Grinderele din trei parti au in plus un compartiment in care pot fi depozitate foite sau plante ce urmeaza a fi macinate, facandu-l perfect pentru deplasari.

Cele mai avansate modele de grindere sunt formate din patru sectiuni. Astfel, pe langa spatiul dedicat depozitarii exista si o camera pentru pastrarea polenului rezultat din macinarea ierburilor. Astfel, ai o sursa de rezerva si te asiguri ca nimic nu se risipeste.

Incearca si tu sa folosesti un grinder daca nu ai mai incercat pana acum, si te vei convinge pe loc de rezultatele excelente si de amestecul perfect, care iti va aduce zambetul pe buze!

rca-ieftin.ro

Sursa articolului