Cum a ajuns un gorjean de 23 de ani să facă bani din vin de mure

0
18

Are doar 23 de ani şi a pus pe picioare o afacere de succes. Ionel produce vin de mure, un produs căutat deja peste hotare și care a început să fie cerut și la noi în țară. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea neobișnuită a reușitei tânărului din Gorj. (CITEȘTE ȘI: LA 21 DE ANI, O OLTEANCĂ SCOATE BANI DIN… AGRICULTURĂ SUB ZĂPADĂ)

Împreună cu părinții săi, avocați de profesie, Ionel Burtea a dezvoltat un produs care nu are adaos de sulfiți și sulfați și pe care îl prepară cu drag, după metode tradiționale și fermentație artizanală.

Familia din localitatea gorjeană Ţicleni produce un vin unic în România, din mure. Soţii Burtea deţin o plantaţie de mure şi zmeură, care se întinde pe cinci hectare. Sufletul afacerii este Ionel Burtea, în vârstă de 23 de ani, proaspăt absolvent al Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. (VEZI AICI: EXISTĂ UN SAT DIN ROMÂNIA UNDE TINERELE ÎNVAŢĂ SĂ FIE GOSPODINE. ŞCOALA DE NEVESTE)

Două tone de fructe din primul an

Ionel Burtea are răbdare să crească afacerea cu vin de mure, reinvestind constant profitul

Ideea afacerii a prins contur în anul 2015, când a fost plantată cu mur şi zmeură o suprafaţă de un hectar, care acum a ajuns la maturitate.  (CITEȘTE ȘI: A LUCRAT LA CULES ÎN SPANIA, IAR ACUM… CÂŞTIGĂ MII DIN EURO DIN SCAIEŢI!)

Decizia de a cultiva aceste plante a fost luată de toată familia, după ce au constatat că cea mai mare parte din fructele de pădure de pe piaţa din România sunt aduse din import. Afacerea a început să dea roade chiar după primul an, când producţia a ajuns la două tone. Murele şi zmeura au ajuns să fie vândute într-un hypermarket din Gorj.

Visul unui tânăr curajos

Plantația de mure și zmeură a familiei lui Ionel

În acest an, familia Burtea îşi propune ca roadele muncii ei să depăşească orice granițe. (VEZI AICI: A MOŞTENIT DE LA BUNICA TAINELE GĂTITULUI… EA ESTE ”DOAMNA CU CĂMARA”)

“Afacerea a luat naştere în urmă cu patru ani, în judeţul Gorj. Am pus la bază să am mult curaj, viziune și, cel mai important aspect, toată pasiunea pentru cultivarea fructelor de pădure. Misiunea noastră este de a crea o schimbare în societatea românească prin însăşi activitatea pe care o derulăm şi valorile care ne caracterizează: integritatea, seriozitatea şi sinceritatea.

Ambiţia noastră este de a fi prezenţi în piaţa autohtonă pentru a suplini lipsa fructelor de pădure româneşti din centrele comerciale şi nu oricum, ci prin excelenţa produselor create de noi. În următorii ani, plantaţia de la Țicleni se va extinde şi va găzdui evenimente private, degustări de vin din mure, dulceaţă sau fructe proaspete, culese pe loc”, spune producătorul, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Secretul reușitei: toate câștigurile au fost reinvestite

Ionel face bani din vin de mure

Tânărul ne-a povestit, de altfel, cum a început totul. „Am cultivat un hectar cultivat cu mur şi zmeură care au fost procurate de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni. Încercăm să lucrăm fără vreun tratament pentru că se pot adapta condiţiilor vitrege. Investiţia a ajuns pentru un hectar la aproximativ 20.000 de euro.

Am observat că există o nişă pe partea de fructe de pădure, pentru că piaţa este slab dezvoltată în România, care importă 70-80% din fructele de pădure. Am dorit să mergem pe partea de mur şi zmeură pentru că sunt plantaţii foarte mici în România. Toată familia a hotărât să mergem pe partea de mur şi zmeură”, spune Ionel Burtea.

Secretul reușitei, până la urmă: toate câştigurile au fost reinvestite. Tânărul este convins că afacerea familiei sale necesită o investiție de durată și are răbdare să o construiască așa cum și-a dorit. (VEZI ȘI: ARE CEA MAI MARE PLANTAȚIE DE GOJI DIN ROMÂNIA)Cancan.ro

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.