Alexander Nix, CEO-ul suspendat al Cambridge Analytica, si-a anulat o aparitie pentru o audiere in fata parlamentarilor britanici, conform lui Damian Collins, seful Comitetului pentru Mediul Digital, Cultura, Media si Sport din Parlament.

„Reprezentantul sau legal a transmis ca nu poate oferi dovezi comitetului maine din cauza faptului ca a primit o instiintare privind oferirea de informatii si este subiectul unei investigatii a Biroului Comisarului de Informatii”, a declarat Collins in cadrul unei intruniri a comitetului, potrivit Reuters.

„Nu acceptam motivul lui Nix de a nu aparea la o intrunire publica a Comitetului. Nu exista niciun motiv legal pentru care el nu poate veni”, a adaugat el.

Collins a afirmat ca ia in considerare sa ii trimita lui Nix o convocare oficiala si ca spera sa poata informa cu privire la o noua data pentru o audiere la inceputul saptamanii viitoare.

Amintim ca, in scandalul furtului de date, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a refuzat sa fie audiat de Parlamentul britanic, insa a acceptat si a fost deja audiat in Congresul SUA.

Iata ce a declarat Zuckerberg:

Facebook si Cambridge Analytica se afla in mijlocul unui scandal urias, dupa ce a fost dezvaluit faptul ca datele a peste 87 de milioane de utilizatori ai retelei au fost folosite in scop electoral.

Citeste si Facebook admite strangerea de informatii chiar si de la cei care nu utilizeaza reteaua

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa articolului