Weekend-ul ne aduce și vești despre o vânzare importantă, cea a popularului serviciu de sharing foto numit Flickr. Această platformă creată în anul 2004 de către compania Ludicorp avea să fie achiziționată de către Yahoo pe data de 20 martie 2005 și peste 11 urma să ajungă pe mâinile Verizon. Acum descoperim că Flickr tocmai ce a fost cumpărat de către compania SmugMug pentru o sumă încă nedezvăluită momentan. 

La ora actuală Flickr ar avea mai bine de 75 milioane de conturi înregistrate și referitor la SmugMug, acesta este un competitor al platformei Flickr ce s-a axat mai mult pe fotografii profesioniști. Debutul avea loc în 2002 și încă de la începuturile sale a pus accentul pe acea categorie de clienți dorinci să plătească pentru a-și ști fotografiile stocate într-un loc sigur și totodată ideal pentru a realiza vânzări.

Pe de altă parte Flickr este o platformă unde majoritatea dețin conturi gratis, iar potrivit CEO-ului SmugMug, Don MacAskill acest serviciu va funcționa separat de SmugMug. Nu există pentru moment planuri de o îmbinare a celor două soluții și CEO-ul spune că nu se știe ce rezervă viitorul. 

Sursa articolului