Din ce in ce mai populare in ultima vreme, bicicletele vin la pachet cu un stil de viata constient si sanatos. Fie ca e vorba de amatori sau profesionisti, tot mai multi aleg acest mijloc de transport care combate sedentarismul intr-un mod placut. In majoritatea oraselor exista acum piste special dedicate celor care indragesc acest sport, iar in weekend parcurile si bulevardele sunt pline de biciclisti de toate varstele.

Celor care nu au inca o bicicleta, insa doresc sa practice pedalatul, le putem face o serie de recomandari care sa ii ajute sa aleaga mai usor, in functie de preferintele lor. In prezent exista foarte multe tipuri de biciclete, fiecare din ele avand un scop bine definit. Iata care sunt cele mai comune tipuri de biciclete pentru drumurile din oras:

Bicicletele pliabile

Dupa cum puteti ghici din denumire, aceste biciclete se pot plia cu usurinta. Fiind mai reduse ca dimensiuni, fiabilitatea lor iti ofera posibilitatea de a te strecura rapid printre masini sau pe stradutele inguste. Sunt mai usoare decat alte tipuri de biciclete si se pot transporta rapid, mai ales in lifturi sau pe scari. Acestea sunt potrivite deplasarilor mixte, atat cu mijloacele de transport in comun cat si cu bicicleta. Pe langa acestea, sunt usor de depozitat, atat in casa cat si in portbagaj, fiind foarte convenabile pentru cei care traiesc in apartamente de dimensiuni reduse.

Bicicletele de oras

Special create pentru a raspunde nevoilor urbane, bicicletele de oras vin la pachet cu o serie de avantaje. Ergonomia lor si robustetea nu ar trebui sa te sperie, ba, din contra, sa iti ofere stabilitatea de care ai nevoie la o plimbare lunga prin oras. Poti opta intre un model mai sport, pe care o poti folosi in timpul liber, sau un model elegant, care cu siguranta va intoarce toate privirile. Poti echipa bicicleta de oras cu o gama vasta de accesorii, precum portbagaje, lumini, ciclometre sau claxoane. Echipeaza-te de drum si porneste in aventura urbana pe care ti-o doresti!

Bicicletele hibride

Bicicletele de cross si trekking, numite si “hibride”, combina avantajele unei biciclete de sosea cu cele ale unui mountain bike. Astfel, ghidonul inalt si saua confortabila iti permit un drum relaxat, iar suspensiile si materialele usoare, precum aluminiul, ce sunt folosite in fabricarea bicicletei, imbina ce este mai bun din ambele lumi. In termeni de mobilitate si anduranta, aceste biciclete se preteaza oricarui biciclist activ, dar si celor incepatori.

Magazinul online Veloteca ofera o gama variata din bicicletele prezentate mai sus. Vei putea gasi atat modele de calitate superioara, cat si biciclete pentru incepatori. Materialele de cea mai buna calitate, folosite la fabricatie, asigura siguranta necesara pe tot parcursul aventurii pe doua roti. Producatorii de renume Cannondale, Merida, SUNN, Dahon sau Sprint pun la dispozitie o serie de modele din care multe sunt la oferte speciale. Intra si tu pe site-ul Veloteca sa te convingi si hai sa ni te alaturi la pedalat!

rca-ieftin.ro

Sursa articolului