Tinde să fie imposibil să reții toți producătorii relevanți de mobile, dar gadgeturi precum noile BQ Aquarius X2 și X2 Pro sunt două telefoane ce merită trecute în revistă.

Un număr important de producători de smartphone-uri a început să cocheteze la nivel internațional cu Android One. Platforma anunțată de Google pentru terminale mainstream și entry-level reprezintă cel mai important pas făcut de gigantul din Mountain View pentru remedierea problemei cu fragmentarea platformei. Dispozitivele cu Android One vin la pachet cu o interfață curată creată de Google și beneficiază de noi versiuni de Android într-un ritm similar cu telefoanele din seria Pixel. Acesta este unul dintre motivele pentru care BQ Aquarius X2 și Aquarius X2 Pro sunt două telefoane foarte interesante.

BQ Aquarius X2 este construit în jurul unui panou Full HD+ cu o diagonală de 5,65 inci. Are marginile laterale inexistente, iar în partea de sus și de jos a ecranului, ramele negre sunt mai mici de un centimetru. În privința performanței, aceasta variază în funcție de buget. Toate versiunile comercializate vor utiliza un SoC Snapdragon 636 de la Qualcomm, dar vei putea opta pentru 3GB RAM și o memorie internă de 32GB sau 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Rama din jurul aparatului este realizată din aluminiu, dar spatele este din plastic.

Pentru captură, ai la dispoziție două camere principale de 12, respectiv 5 megapixeli. Acestea sunt asistate pe partea de software cu o serie de algoritmi pentru îmbunătățirea portretelor. Deși pe partea din față ai o singură cameră, efectul bokeh de încețoșare a fundalului ar trebui să fie foarte verosimil datorită tehnologiei proprietare SoftNeuro.

Acumulatorul intern are 3100 mAh și suportă încărcare rapidă prin intermediul celei mai recente tehnologii Quick Charge 4+ de la Qualcomm. Rămâne doar să găsești un încărcător suficient de performant încât să-ți ofere sarcini electrice într-un ritm atât de alert. Cel inclus în pachet nu ți-l încarcă atât de repede. Ca idee, nici iPhone X nu se încarcă pe cât de repede este capabil folosind cablul din pachet, dar aia e altă poveste.

Versiunea Pro de Aquarius X2 va utiliza un Snadragon 660 și va putea fi achiziționată cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB sau 6GB Ram și o memorie internă de 128GB. În plus, modelul Pro folosește pe spate sticlă în loc de plastic. În rest, toate celelalte specificații sunt identice.

Prețul de achiziție pentru Aquarius X2 este de 310 euro, în timp ce X2 Pro începe de la 389 de euro. În privința culorilor disponibile, vei putea opta pentru Carbon Black și Sand Gold în cazul Aquarius X2 și Midnight Black, Glaze White și Deep Silver pentru Aquarius X2 Pro.

Sursa articolului