Valtteri Bottas și Daniel Ricciardo au stabilit cei mai buni timpi în antrenamentele de vineri din Azerbaidjan, în timp ce Max Verstappen a suferit un accident în prima sesiune.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Mercedes și Red Bull Racing și-au împărțit victoriile în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Azerbaidjanului, însă diferențele dintre piloți au fost reduse.

În prima sesiune, Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:44.242 cu pneuri ultrasoft, în timp ce Daniel Ricciardo s-a plasat pe locul doi la numai 0.035 secunde în spatele pilotului Mercedes, deși a folosit pneurile mai lent supersoft.

Sergio Perez a produs surpriza pentru Force India după ce a ocupat locul trei, în timp ce Lewis Hamilton a terminat pe patru. Ferrari nu a stabilit timpi reprezentativi, astfel că Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen au terminat pe locurile 10 și 15 la peste două secunde de lider.

Între timp, Max Verstappen a pierdut controlul volanului Red Bull în virajul 5 din cauza unei erori la un senzor și a lovit barierele de pe marginea circuitului, însă a ocupat în final locul șase.

În a doua sesiune a fost rândul lui Ricciardo să fie cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:42.795, în timp ce locul doi i-a revenit lui Raikkonen la numai 0.069 secunde. Verstappen s-a plasat pe trei la numai o zecime în spate, în timp ce Bottas și Lewis Hamilton au terminat pe 4 și 5. Calificările pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 16:00.

Azerbaidjan – Antrenamente 1:

Azerbaidjan – Antrenamente 2:

Sursa articolului