Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au stabilit cei mai buni timpi în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Barcelona, în timp ce Daniel Ricciardo a suferit un accident.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Formula 1 a revenit în Europa pentru Marele Premiu al Spaniei, iar prima sesiune de antrenamente libere a fost dominată de Mercedes.

Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp al sesiunii după ce a fost cronometrat cu 1:18.148 cu pneuri soft, în timp ce coechipierul său Lewis Hamilton a ocupat a doua poziție la opt zecimi de secundă în spate. Ferrari și-a adjudecat locul 3 prin Sebastian Vettel, la aproape o secundă în urma liderului, germanul fiind urmat de Max Verstappen, Kimi Raikkonen și Fernando Alonso.

Daniel Ricciardo a derapat pe iarbă în virajul 4 și a lovit monopostul de bariere, fiind nevoit să se retragă prematur la boxe.

Prima sesiune a marcat și revenirea lui Robert Kubica într-un Mare Premiu pentru prima oară după 2010, iar pilotul echipei Williams a ocupat 19.

În a doua sesiune, cel mai bun timp a fost stabilit de Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:18.259. De data aceasta, diferențele din plutonul fruntaș au fost semnificativ mai mici, iar Red Bull Racing a ocupat următoarele două locuri prin Ricciardo și Verstappen.

Vettel a ocupat locul 4 în fața lui Bottas și Raikkonen, iar diferența dintre primii 5 clasați a fost de numai o jumătate de secundă.

Calificările pentru Marele Premiu al Spaniei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 16:00 și vor putea fi urmărite pe Digi Sport, Telekom Sport și platforma online F1TV Pro.

Spania – Rezultate Antrenamente 1:

Spania – Rezultate Antrenamente 2:

Sursa articolului